Google Chrome, mai rapid ca niciodată: de ce trebuie să-ți instalezi ultima versiune

Google Chrome, mai rapid ca niciodată: de ce trebuie să-ți instalezi ultima versiune

Google Chrome este cel mai popular browser de pe mapamond și tocmai a beneficiat de o actualizare importantă, cu schimbări care îți fac viața mai ușoară.

Pentru a te asigura că ai cea mai nouă versiune de Google Chrome, intră în meniul de ajutor (Help) al browserului și accesează secțiunea About Google Chrome. Actualizarea ar trebui declanșată automată, iar la final să fii invitat să repornești browserul pentru ca modificările să intre în vigoare.

După acest proces, te vei putea bucura de un mecanism avansat de organizarea a tab-urilor din browser, util mai ales celor care au foarte multe deschise. Le vei putea grupa, vei putea asocia etichete grupurilor de tab-uri, vei putea grupa sau extinde grupurile de tab-uri și, printr-un click stânga apăsat, le vei putea muta dintr-o parte în alta. Grupurile de tab-uri vor rămâne deschise când închizi și deschizi Chrome. chrome

Detaliul de mai sus reprezintă doar o parte dintre noile funcții introduse în Chrome. De acum, va fi suficient să-ți poziționezi cursorul pe un tab din browser pentru a vedea o miniatură cu conținutul din acel tab.

În plus, dacă lucrezi deseori cu PDF-uri, nu mai trebuie să le descarci în prealabil și să le deschizi cu Adobe Acrobat pentru pentru a le completa sau semna. Vei putea să faci asta direct din browser, să le salvezi în versiunea modificată și să le trimiți mai departe. În cazul în care ai un laptop cu ecran sensibil la atingere, vei putea naviga mai ușor prin tab-urile de Chrome, datorită unei optimizări pentru touchscreen-uri. Schimbările din urmă vor fi implementate în prima fază doar pe Chromebook-uri. google chrome

Partea cea mai impresionantă a anunțului de la Google nu ține însă de funcții noi, ci de faptul că aceste funcții nu-ți vor încetini experiența de navigare pe internet. Mai mult decât atât, creatorii browserului sunt încrezători ca paginile web se vor încărca cu până la 10% mai repede pe aceleași configurații hardware, datorită minimizării resurselor asociate tab-urilor pe care nu le ai în prim-plan.

Citește și: