20 aug. 2022 | 11:12

Trucuri Android – cum dezactivezi apelurile Wi-Fi, dacă te deranjează

ACTUALITATE
Trucuri Android - cum dezactivezi apelurile Wi-Fi, dacă te deranjează

Dacă preferi ca telefonul tău să utilizeze rețeaua mobilă, și nu apelurile Wi-Fi, pentru a efectua și primi apeluri, acest lucru este destul de ușor de realizat, după cum vei putea vedea în cele ce urmează.

Tot ce trebuie să faci pentru a anula apelurile Wi-Fi pe Android este să mergi la Setări > Wi-Fi și rețea > SIM și rețea, alegând cartela SIM și dezactivând opțiunea de apelare Wi-Fi.

Pașii pentru a dezactiva apelurile prin Wi-Fi pot fi ușor diferiți, în funcție de telefonul tău și de varianta de Android pe care o ai instalată, însă nu te îngrijora pentru că, în mare, butoanele se află în aceeași zonă, chiar dacă trebuie să le cauți un pic mai mult. Practic, vei avea o idee generală cu privire la ceea ce trebuie să faci pentru a dezactiva funcția pe care, în mod evident, nu o mai vrei, dacă ai ajuns aici.

Cum dezactivezi apelurile Wi-Fi pe telefonul tău cu Android

Pentru a începe procesul de dezactivare a apelurilor Wi-Fi, lansează Setări, pe telefonul pe care ai instalat Android. În Setări, selectează „Wi-Fi și rețea”.

Pe pagina „Wi-Fi și rețea”, atinge „SIM și rețea”.

Dacă telefonul tău acceptă mai multe carduri SIM, selectează SIM-ul pentru care vrei să dezactivezi apelurile prin Wi-Fi.

Pe pagina SIM, dezactivează opțiunea „Apel Wi-Fi”. După cum deja te-ai prins, asta îți va dezactiva funcția.

Este bine de știut că, dacă vei dori să nu mai beneficiezi de opțiunea asta pe niciun sim, va trebui să dezactivezi individual apelurile Wi-Fi pentru fiecare cartelă SIM de pe telefon. Practic, tot ce trebuie să faci este să repeți ceea ce am scris mai sus, la fiecare cartelă în parte. Vestea bună este că nu va trebui să faci asta de mai mult de două ori.

Și cam asta e. De acum înainte, telefonul va folosi rețeaua mobilă doar pentru a efectua și primi apeluri.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele