Toyota conduce industria auto: ce arată cifrele

Toyota conduce industria auto: ce arată cifrele

Constructorul japonez se mândrește cu cifrele obținute în 2021.

Chiar dacă Toyota nu și-a publicate cifrele pe decembrie, vânzările pe 11 luni sunt deja mai mari decât cele înregistrate de VW pe întreg anul. La finalul anului este așteptată o diferență de aproape 2 milioane de vehicule între cele două companii auto.

Toyota a fost cel mai bine vândut producător de automobile din lume în 2021, păstrându-și poziția numărul unu în clasament pentru al doilea an consecutiv.

Producătorul japonez de mașini spune că vânzările globale ale grupului său din ianuarie până în noiembrie au fost de peste 9,5 milioane de vehicule. Cifra include vânzările filialelor Daihatsu și Hino.

Rivalii s-au confruntat cu probleme majore

Cel mai apropiat rival al Toyota, Volkswagen din Germania, a anunțat vânzări de grup pe parcursul întregului an de aproximativ 8,9 milioane de vehicule.

Lipsa de piese cauzată de pandemia de coronavirus l-a forțat pe producătorul de automobile să reducă producția din vară până în toamnă.

Dar Toyota a reușit să limiteze impactul perturbărilor mai bine decât alți producători. A crescut chiar și vânzările în Statele Unite și China.

Volkswagen Group a anunțat volumul vânzărilor în 2021, acesta fiind cu 4,5% mai mic decât cel înregistrat în 2020, când vindea 9,3 milioane de vehicule.

Grupul VW s-a confruntat cu mari probleme de aprovizionare cu semiconductori, ceea ce a adus opriri masive ale producției în cele mai importante uzine ale sale, în timp ce Toyota a reușit să diminueze la maxim efectele acestei crize de componente și să egaleze și chiar să depășească volumul vândut în 2020.

Potrivit datelor oficiale ale VW, mărcile de autoturisme SEAT și Porsche au încheiat anul cu creșteri de peste 10 procente, la fel și mărcile de camioane MAN și Scania, cu peste 25% avans, în timp ce mărcile VW, Audi, Skoda și VW Comerciale au înregistrat un an slab presărat cu întreruperi și scăderi.

Citește și:
Etichete: