11 nov. 2022 | 07:30

Toți pensionarii din România pot răsufla ușurați: majorarea pensiilor, confirmată oficial. Este mai mare decât se credea inițial

ACTUALITATE
Toți pensionarii din România pot răsufla ușurați: majorarea pensiilor, confirmată oficial. Este mai mare decât se credea inițial

Subiectul majorării pensiilor a fost dezbătut parcă la infinit la TV și în presă, dar cu cât ne apropiem mai tare de 1 ianuarie, când noile pensii ar trebui să intre în vigoare, cu atât se limpezesc apele. În sfârșit, pensionarii din România pot respira ușurați.

Au trecut doar câteva zile de când premierul României, Nicolae Ciucă, a afirmat că, în opina sa, majorarea pensiilor cu 15% ar fi cea mai corectă, pentru că se aliniază cu rata inflației. Tot atunci, însă, liderul PNL și-a mai lăsat o portiță, insistând pe faptul că acei bani vor ajunge la cei mai vulnerabili români ”dacă bugetul o va permite”. În acest context, a venit cu câteva asigurări suplimentare, manifestări clare de optimism, purtătorul de cuvânt al PNL. În final, niciodată nu a fost mai clar că pensiile românilor se vor alinia cu inflația, cel puțin.

Majorarea pensiilor cu 15%, confirmată

Purtătorul de cuvânt al PNL a atras atenția seara trecută asupra faptului că ”va exista spațiu bugetar și pentru pensii”. Afirmația a fost făcută ca o confirmare suplimentară a faptului că cele 15 procente în plus la pensia românilor nu sunt deloc exagerate.

„Cu siguranţă va exista spaţiu bugetar şi pentru pensii, ţinta de 15 procente care e în directă relaţie cu rata inflaţiei probabil că va fi una suficientă pentru a acoperi parte din pierderea puterii de cumpărare a pensionarilor rezultate urmare a creşterii inflaţiei. Vom traversa împreună, în mod responsabil, toată această perioadă foarte, foarte grea”, a afirmat Ionuţ Stroe, joi seară, într-o emisiune la Antena 3.

Pentru context, afirmațiile purtătorului de cuvânt vin după ce PNL, prin intermediul premierului Nicolae Ciucă, a înaintat la începutul săptămânii varianta cu majorarea de 15 procente. ”Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim soluţia prin care să acoperim creşterea inflaţiei care e de peste 15%. Dacă bugetul va permite, propunerea PNL este de 15%”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL. A doua zi, vicepremierul Kelemen Hunor de la UDMR s-a aruncat și el la a afirma că ”procentul corect” ar fi 15-16% pentru majorarea mult așteptată de români.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele