09 nov. 2022 | 07:47

Informația momentului pentru milioane de pensionari, se majorează pensiile: anunțul oficial

ACTUALITATE
Informația momentului pentru milioane de pensionari, se majorează pensiile: anunțul oficial

După ce oficialii PNL și PSD s-au întrecut în promisiuni legate de majorarea pensiilor în România, avem o nou comunicat pe marginea subiectului. De această dată, vine de la UDMR, cel de-al treilea membru al coaliției de guvernare.

De la 1 ianuarie 2023, se vor majora pensiile în România, inevitabil. În opinia vicepremierului Kelemen Hunor, aceasta este o obligație morală față de pensionari. Indiferent ce se întâmplă în coaliția de guvernare până anul viitor, cel puțin pe marginea acestui subiect, nu există niciun blocaj. Singurele particularități care mai trebuie bătute în cuie țin de bugetul asigurărilor sociale și bugetul de stat.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, care este procentul exact de majorare

„Nu există niciun blocaj. În momentul în care dezbatem bugetul asigurărilor sociale și bugetul de stat, acolo trebuie să introducem. Discuții există care este rata inflației, care, conform INS, depășește 16%”, a declarat  Kelemen Hunor într-o intervenție la Europa FM.

În opinia vicepremierului, aproape toți pensionarii din România au nevoie de acești bani în plus, iar ajutorul depinde de suplimentarea bugetului asigurărilor sociale de la bugetul de stat.

„Este o discuție cât putem suporta, pentru că trebuie să alimentezi bugetul asigurărilor sociale de la bugetul de stat. (…) 90-95% dintre pensionarii României au nevoie de această ajustare și eu cred că 15-16% este procentul corect cu care trebuie să mergem în anul 2023.(…) Eu am abordat problema din punct de vedere moral, fiindcă trebuie să faci un efort, ai această obligație morală față de pensionari și poți să faci loc în buget să acoperi rata inflației.

15-16% trebuie să găsești loc pentru pensionari care au muncit o viață întreagă. Au muncit înainte de 1989, au muncit după 1989 și au plătit impozitele și taxele. Au dreptul la această perioadă mai liniștită din viață”, a completat președintele UDMR.

În final, pensiile românilor se vor majora de la 1 ianuarie 2023, cu un procent care, în teorie, ar trebui să compenseze inflația. Până acum, era vorba de maxim 15%, dar Kelemen Hunor este primul care a menționat valoarea de 16%.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele