Tot ce am învățat la școală despre viața pe Pământ a fost o minciună? Descoperirea care te va pune pe gânduri

Tot ce am învățat la școală despre viața pe Pământ a fost o minciună? Descoperirea care te va pune pe gânduri

Datorită evoluției tehnologice accelerate, oamenii de știință încep să afle răspunsuri la întrebări care macină comunitățile de sute sau mii de ani.

Adevărata origine a vieții a fost întotdeauna una dintre cele mai mari necunoscute pentru noi. Deși, fiecare a învățat la școală despre formarea planetelor, marea explozie din galaxie și trecerea milioanelor de ani pentru a se forma tot ce vedem astăzi în jurul nostru, în timp ce noi am evoluat, ca specie, de la primate, se pare că oamenii de știință încep să aibă acces și la o altă perspectivă asupra originii vieții pe Terra.

De la crearea lumii în Biblie până la credința că biomoleculele au venit pe Pământ pe spatele asteroizilor sau cometelor cu miliarde de ani în urmă, toate acestea erau până acum teorii foarte interesante, care adunau în jurul lor adepți de toate vârstele sau culturile.

Până acum, totuși, mulți credeau că blocurile de bază ale vieții, numite peptide, necesită apă pentru a se forma. Acest lucru a exclus posibilitatea ca aceste blocuri să vină din spațiu, nu? Ei bine, noi cercetări au dat peste cap această credință.

Să privim cerul! Acolo ar fi originea vieții

Conform cercetătorilor, dacă vrem să aflăm care este originea vieții pe Pământ, să privim către cer, către stele, mai exact și așa vom afla.

Indiferent pe ce teritoriu se încadrează convingerile tale pentru originea vieții, te vor intriga datele găsite de dr. Serge Krasnokutski, fizician la Laboratorul de astrofizică din cadrul Institutului Max Planck pentru Astronomie de la Universitatea din Jena.

Krasnokutski spune că formarea peptidelor necesită în mod normal adăugarea de apă în prima etapă. Al doilea pas implică îndepărtarea apei pentru a finaliza formarea. Acest lucru creează ceea ce oamenii de știință numesc un aminoacid glicină, o figură cheie în căutarea originii vieții. Krasnokutski și echipa sa au vrut să vadă dacă pot recrea peptide în spațiu.

Cu toate acestea, o parte a misterului constă în faptul că spațiul este un vid. Asta înseamnă că nu există oxigen care să ajute la crearea apei necesare procesului. Prin această nouă cercetare, Krasnokutski și echipa sa au dovedit că este posibil. În plus, ei au demonstrat că anterioara conventie nu este singurul mod în care se formează aceste peptide.

Desigur, nu ne spune cu siguranță dacă peptidele originale au venit din spațiu. Cel puțin ne oferă un motiv pentru a începe să căutăm dincolo de propria noastră planetă pentru a afla adevărata origine a vieții.

Citește și: