18 iul. 2022 | 13:55

Top Gun 2, încă un record, când credeai că mai sus de atât nu se poate: la ce sumă a ajuns acum

ACTUALITATE
Top Gun 2, încă un record, când credeai că mai sus de atât nu se poate: la ce sumă a ajuns acum

Fenomenul Top Gun: Maverick pare să continue să crească, în timp ce actorul Tom Cruise a depășit deja, „viteza sunetului” de multe ori.

Noua veste vine la doar câteva zile după ce s-a aflat că filmul a bifat 600 de milioane de dolari pe plan intern, în SUA. Îndreptându-se acum spre cel de-al 8-lea weekend de la lansare globală, Paramount/Skydance au bătut recordul și au anunțat că au sărit de 1.2 miliarde, în întreaga lume.

Continuarea filmului clasic, regizată de Joseph Kosinski, se ridică, în prezent, la 602,5 milioane dolari din 65 de piețe offshore și la 606 milioane dolari în America de Nord, însumând, până de curând, 1.208,5 milioane dolari, la nivel global.

Cu aceste cifre, Top Gun: Maverick a devenit cel mai important film făcut vreodată de Paramount Pictures, la nivel global, depășind Transformers: Age Of Extinction.

În 28 de piețe de peste mări, Maverick a făcut, de-a dreptul, istorie, incluzând în succesul său țări ca Marea Britanie, Franța, Australia și Brazilia.

În mod evident, se pune întrebarea cât de sus ar putea, pe viitor, să ajungă Top Gun: Maverick, de vreme ce deja a bifat recorduri aproape imposibile.

Record după record pentru Top Gun: Maverick

Ca să recapitulăm, au durat doar 31 de zile pentru ca Maverick să ajungă la 1 miliard de dolari la nivel global; devenind al doilea film din pandemiei care a ajuns atât de sus, dar și prima dată când Tom Cruise atinge un asemenea succes, în cariera sa care se întinde pe mai bine de patru decenii.

Săptămâna aceasta s-a anunțat, de asemenea, că prima lansare a filmului a depășit prima difuzare a Titanicului, pe plan intern (SUA). Este al 12-lea film din istoria box office-ului american care depășește pragul de 600 de milioane de dolari.

Așa cum spuneam anterior, aventura „la înălțime” a acestui film pare departe de a fi încheiată. Așadar, ne putem aștepta oricând ca o a treia parte să fie anunțată.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele