Top 10 atracții turistice în 2022. Locuri spectaculoase pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață

Top 10 atracții turistice în 2022. Locuri spectaculoase pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață

Iată că a venit vara și, odată cu asta, începem să ne gândim la vacanțe. Așadar, ce atracții turistice merită să vizităm în acest sezon? Desigur, fiecare turist își face planurile în funcție de bani, dar și de disponibilitatea de timp. Unele dintre aceste atracții turistice s-ar putea să necesite resurse mai mari de bani, spre deosebire de altele, sumele fiind condiționate și de proximitatea acestora de România.

Top 10 atracții turistice în 2022

Atunci când vorbim despre cele mai frumoase atracții turistice, fără dar și poate America se află în top. Fiind o țară cu o suprafață generoasă, America are de toate. Însă, trebuie să recunoști că primul lucru care îți vine în minte, atunci când te gândești la această țară, este Statuia Libertății, din New York.

De asemenea, dacă tot ai ajuns pe marele continent american, poate că n-ar fi rău să cobori spre sud și să vezi Machu Picchu.

Ne întoarcem în Europa, mai exact în Grecia, și vizităm Acropolisul, centrul cultural-istoric al acestei țări.

Iar dacă ești orientat mai degrabă spre cultura estică, poți oricând să-ți faci un selfie la Taj Mahal, ca mai apoi să mergi în Egipt, unde n-ai voie, sub nicio formă, să ratezi Piramidele lui Giza.

Marele Zid Chinezesc este, de asemenea, una din acele atracții turistice care trebuie văzute măcar o dată în viață.

Asemenea Marelui Zid Chinezesc, Petra, din Iordan, face parte din cele mai frumoase obiective turistice din lume.

Nici Marea Britanie nu duce lipsă de monumente ieșite din comun: printre acestea se numără Stenehenge, complexul de pietre gigant, cu origini necunoscute.

Clădirea Operei din Sydney este una dintre cele mai interesante și frumoase clădiri din lume.

Nu în ultimul rând, în România se găsesc suficiente atracții turistice demne de vizitat. Spre exemplu, fie că ești român sau doar turist în România, nu trebuie să ratezi ocazia de a vedea Delta Dunării.