România, printre țările cu mâncăruri absolut delicioase: uită de pizza sau de paste, sarmaua noastră face ravagii la nivel global

România, printre țările cu mâncăruri absolut delicioase: uită de pizza sau de paste, sarmaua noastră face ravagii la nivel global

Mulți dintre noi ne dăm în vânt după bucătăria italiană sau grecească și nu ratăm nicio ocazie de a mânca pizza, paste sau salate mediteraneene ori celebrul gyros, însă adevărul este că uităm de comoara noastră gastronomică națională.

În timp ce noi ne îngrămădim să savurăm preparate culinare specifice altor țări, străinii apreciază din plin mâncarea românească.

Așa a ajuns România să ocupe un loc important într-un clasament global al celor mai gustoase mâncăruri!

Cei de la TasteAtlas au alcătuit un top de 50 de țări a căror bucătărie de dă efectiv pe spate.

Suntem pe locul 4 din 50 de țări

Despre performanța României în plan gastronomic vorbește însuși ministrul Turismului, care laudă preparatele noastre, așa cum o fac, din cate se pare, și străinii.

cozonacul, borșul și pasca sunt preparatele care au făcut senzație printre degustătorii obișnuiți cu aromele fine și deosebite. Nici în privința băuturilor nu ne-am lăsat mai prejos. Feteasca noastră Neagră a încântat papilele gustative a celor ce ne-au dat calificative demne de bucătăria unui restaurant cu multe stele Michelin.

„Utilizatorii online din întreaga lume ai TasteAtlas i-au adus României un loc de cinste în topul gastronomiei mondiale! Produsele noastre tradiționale au fost intens apreciate, motiv pentru care ne-am clasat pe locul patru.

Din cele peste 30 de produse evaluate, s-au remarcat în categoria preparatelor culinare cozonacul, borșul și pasca, iar în ceea ce privește băuturile, utilizatorii au preferat Feteasca Neagră, Regală și Albă. Topul ne dovedește încă o dată că aceste arome, atât de cunoscute pentru noi, reprezintă adevărate experiențe gastronomice pentru străini” a scris Ministerul Antreprenoriatului și Turismului pe Facebook.

Ocupantele primelor trei locuri în acest top sunt Italia, Spania și Grecia. Și alte state din regiune au reușit să obțină câte o poziție în clasament, dar sunt la mare depărtare de noi. Ca referință, Polonia, Bulgaria și Turcia s-au clasat pe locurile 15, 16 și 17.

clasament-mancare-gustoasa

Citește și: