Tom Hanks „dă de pământ” cu acest film în care a jucat: ce a spus despre celebra franciză

Tom Hanks „dă de pământ” cu acest film în care a jucat: ce a spus despre celebra franciză

Tom Hanks a făcut recent o serie de declarații pe marginea unor filme celebre în care a jucat. Dacă ai fost fan al acestei francize, există marea posibilitate să fii ușor dezamăgit de ceea ce a avut de spus actorul.

Bazată pe cea mai bine vândută serie de cărți de mister-thriller a autorului Dan Brown, trilogia Codul lui Da Vinci îl are în centrul atenției pe Tom Hanks în rolul lui Robert Langdon, un profesor de simbolistică religioasă care se află în mod repetat în centrul unei conspirații la nivel mondial.

Deși filmele au vut un real succes, din punct de vedere financiar, franciza bifând aproape 1,5 miliarde de dolari, fiecare film a primit recenzii mixte spre negative din partea criticilor și a fanilor deopotrivă, iar vânzările de bilete au scăzut, pe măsură ce timpul a trecut.

Tom Hanks: „Acesta este un film istoric așa cum James James Bond este un film documentar despre spionaj”

Într-un interviu recent acordat publicației The New York Times, Tom Hanks a vorbit despre implicarea sa în filmele în care a jucat rolul lui Robert Langdon. Venerabilul actor a explicat că el vede trilogia de filme ca fiind o „prostie”, făcută strict pentru a genera venituri, lipsindu-i cu desăvârșire „sufletul”.

„Oh, Doamne, asta a fost doar o metodă de a face bani. Da, acele continuări ale francizei sunt năucitoare. Codul lui Da Vinci a fost prost. Adică, Dan Brown, Dumnezeu să-l binecuvânteze, spune: Iată o sculptură într-un loc din Paris! Nu e ceea ce crezi. Vezi cum se formează o cruce pe o hartă? Ei bine, este un fel de cruce. Acesta este un film istoric așa cum James Bond este un film documentar despre spionaj. Nu văd nimic în neregulă cu o tactică de marketing bună, dacă e făcută ca la carte. Totuși, când am ajuns la al treilea film, s-a dovedit că tactica de marketing nu era, până la urmă, una atât de bună”, a declarat Tom Hanks.

Citește și: