Tom Cruise se pregătește de cascadoria vieții sale: numai acolo nu l-ai văzut „atârnat”

Tom Cruise se pregătește de cascadoria vieții sale: numai acolo nu l-ai văzut „atârnat”

Tom Cruise se pregătește pentru cascadoria vieții sale, una care urmează să sfideze gravitația. Practic, actorul va fi agățat de o stație spațială în timp ce aceasta orbitează în jurul Pământului, la o altitudine de 408 kilometri.

Într-adevăr, starul de la Hollywood poate deveni primul civil care va face o plimbare în spațiu, în afara Stației Spațiale Internaționale (ISS). Cruise este cunoscut pentru că își face propriile cascadorii, iar acest lucru va duce, cu siguranță, reputația actorului pe noi culmi.

Într-un interviu recent acordat BBC, președintele Universal Filmed Entertainment Group Donna Langley a sugerat că Tom Cruise își va desfășura activitatea în afara stației spațiale, ca parte a viitoarei filmări care urmează să aibă loc la bordul ISS.

Universal a semnat deja contractul

Se pare că Universal a semnat contractul pentru proiect, deși filmul este încă în faza de dezvoltare. Pelicula va fi primul filmat pe ISS, iar Cruise ar trebui să se îmbarce într-o rachetă și să se îndrepte spre orbita Pământului pentru rolul său. Deși intriga ar putea fi destul de banală, filmul ar putea doborî câteva recorduri.

ISS a primit primul echipaj de astronauți la începutul acestui an, iar cei patru membri ai echipajului au petrecut 15 zile trăind și lucrând în mediul microgravitațional, ca parte a misiunii Ax-1 a Axiom Space. NASA plănuiește deja ca cel de-al doilea echipaj să se îmbarce în stația spațială în al doilea trimestru al anului 2023, iar agenția spațială a făcut propuneri pentru alte două misiuni în același an.

Rămâne de văzut cât de bine pregătit se va dovedi, totuși, Tom Cruise, de vreme ce, oricât de antrenat ar fi, nu mai este, totuși, un bărbat tânăr. În plus, astronauții care ajung să fie acceptați în cadrul misiunilor NASA au parte de sute de ore de pregătire extremă, tocmai pentru a face față greutăților, de dincolo de stratosferă.