TikTok va restricționa în funcție de vârstă unele videoclipuri din feed-urile adolescenților: cum funcționează Content Levels

TikTok va restricționa în funcție de vârstă unele videoclipuri din feed-urile adolescenților: cum funcționează Content Levels

Aplicația TikTok introduce un nou sistem de evaluare numit „Content Levels”.

În februarie, TikTok a spus că lucrează la noi modalități de a restricționa anumite tipuri de conținut în efortul de a-și spori funcțiile de siguranță pentru adolescenți. Acum, compania împărtășește mai multe despre sistemul său de evaluare, numit Content Levels, pe care intenționează să îl lanseze „în săptămânile următoare”.

Compania și-a comparat abordarea cu sistemele de rating utilizate de industria filmelor și a jocurilor video. Este menit să filtreze videoclipurile cu teme mai „mature” din feedurile utilizatorilor adolescenți. Acest lucru se va aplica videoclipurilor care altfel nu ar încălca regulile TikTok, dar care ar putea fi inadecvate pentru utilizatorii mai tineri ai aplicației.

Odată cu schimbarea, atunci când adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani întâlnesc un videoclip care conține „teme mature sau complexe”, vor vedea în schimb o notificare că videoclipul are restricții de vârstă.

Funcție nouă pe TikTok

„Când detectăm că un videoclip conține teme mature sau complexe, de exemplu, scene fictive care pot fi prea înspăimântătoare sau intense pentru publicul mai tânăr, videoclipului i se va aloca un scor de maturitate pentru a-i împiedica pe cei sub 18 ani să-l vizioneze pe TikTok”, explică TikTok într-o postare pe blog.

Compania nu a spus cum va determina aceste scoruri de maturitate sau ce criterii va folosi pentru a-și clasifica videoclipurile. TikTok a remarcat că funcția este încă o „versiune timpurie” și că intenționează să adauge capabilități suplimentare în viitor. Directorii companiei au spus anterior că doresc, de asemenea, ca utilizatorii TikTok să poată alege cu ce tip de conținut se simt confortabil.

Între timp, aplicația adaugă și o nouă modalitate de a filtra subiectele nedorite din pagina „Pentru tine”. Actualizarea, așteptată și în următoarele săptămâni, va permite utilizatorilor să dezactiveze anumite cuvinte sau hashtag-uri despre care nu mai doresc să vadă videoclipuri.

TikTok a oferit, de asemenea, o actualizare a activității sale pentru a evita „modele repetitive” potențial problematice în recomandările sale For You. Compania a spus anterior că testează modalități de a evita supraîncărcarea oamenilor cu mult conținut despre subiecte care pot fi potențial tulburătoare, cum ar fi sănătatea mintală sau tulburările de alimentație.

Acum, TikTok spune că acele teste timpurii au avut succes și că utilizatorii din Statele Unite sunt mai puțin probabil să vadă multe videoclipuri despre aceste subiecte simultan. TikTok lucrează acum la a face funcția disponibilă în mai multe țări și limbi.