13 iul. 2022 | 10:42

TikTok, sancționată în Europa: care e avertismentul primit de platformă

ACTUALITATE
TikTok, sancționată în Europa: care e avertismentul primit de platformă

TikTok este sancționată. Mai exact, autoritatea italiană pentru protecția datelor a avertizat oficial aplicația de partajare a videoclipurilor scurte TikTok, deținută de China, despre o presupusă încălcare a regulilor UE existente pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor.

Platforma TikTok, care a cunoscut o creștere rapidă la nivel mondial, în special în rândul adolescenților, le-a spus utilizatorilor în ultimele săptămâni că le va oferi publicitate direcționată, dar nu a cerut consimțământul pentru utilizarea datelor stocate pe dispozitivele lor, a spus organul de supraveghere italian.

Autoritățile italiene au spus că sunt, de asemenea, îngrijorate de faptul că publicitatea neadecvată ar putea fi îndreptată către minori, având în vedere problemele cu care s-a confruntat TikTok în monitorizarea cu acuratețe a vârstelor utilizatorilor săi.

TikTok, în vizorul autorităților italiene

”Ne străduim să construim o experiență personalizată pentru comunitatea noastră și, în același timp, ne angajăm să respectăm confidențialitatea utilizatorilor noștri și să funcționăm în conformitate cu toate reglementările relevante. Evaluarea notificării recente a Agenției Italiene pentru Protecția Datelor este încă în desfășurare și nu putem comenta mai mult”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok, citat de Reuters.

Autoritatea din Italia și-a exprimat, de asemenea, îngrijorările cu privire la riscurile ca TikTok să vizeze copiii dacă va continua cu schimbările – având în vedere preocupările anterioare cu privire la faptul că este capabil să identifice utilizarea platformei sale pentru minori.

Agenția de reglementare a informat, de asemenea, Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda cu privire la presupusele încălcări de către politicile TikTok ale regulilor UE privind datele. Ca referință, agenția irlandeză este principalul organism de reglementare al UE pentru aplicație și alte firme de internet de top, datorită locației sediului lor regional în Irlanda. Companiile care operează în UE se pot confrunta cu amenzi de până la 4% din veniturile globale pentru încălcări ale vieții private.