27 dec. 2022 | 11:09

TikTok, interzis: țara care a luat decizia radicală și motivele din spate. Aplicația chinezească merge în direcția greșită

ACTUALITATE
TikTok, interzis: țara care a luat decizia radicală și motivele din spate. Aplicația chinezească merge în direcția greșită

Încep să apară din ce în ce mai multe dovezi că aplicația chinezească TikTok este utilizată în scopuri de spionaj. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză interdicția autorităților americane referitoare la rețeaua de socializare.

Utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale a fost interzisă în Statele Unite ale Americii, după cum se arată în legea de finanțare a guvernului adoptată de congres. Aceasta este cea mai recentă dovadă a valului de îngrijorare pe marginea riscurilor de securitate care vin la pachet cu populara rețea de socializare deținută de chinezii de la ByteDance.

TikTok, mai problematic decât ai crede

Proiectul de lege cu interdicția legată de TikTok urmează să fie semnat de președintele Joe Biden și, printre altele, solicită platformelor de comerț online să efectueze mai multe verificări pentru produsele comercializate pentru a le evita pe cele contrafăcute. Nu în ultimul rând, obligă giganți care fac fuziuni între companii să achite taxe mai mari pentru depunerea actelor la agențiile federale de reglementare.

Ca referință, acest efort legislativ vine pe ultima sută de metri din 2022 după mai multe amânări. În teorie, ar fi trebuit să existe demult obligativitatea pentru Google și Apple de a oferi dezvoltatorilor acces la mai multe servicii de plată, dar și mai multe mecanisme de prevenție a accesului copiilor la diferite servicii online.

Deşi Congresul a făcut mai multe progrese în acest an decât în trecut către un proiect de lege de compromis privind standardele naţionale de confidenţialitate, rămâne doar un mozaic de legi de stat care determină modul în care sunt protejate datele consumatorilor, conform ArsTechnica.

În final, după interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale din SUA, s-ar putea crea un precedent cu consecințe la nivel global. În plus, Facebook și Instagram ar putea avea de câștigat utilizatori în plus și, implicit, sume generoase de bani.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele