18 apr. 2022 | 09:31

Tichetele de masă 2022, pe card: modificările de care trebuie să știe toți românii

ACTUALITATE
Tichetele de masă 2022, pe card: modificările de care trebuie să știe toți românii

Când vine vorba de tichete de masă în România, tot mai multe dintre ele vor fi disponibile doar pe card. În acest scop, o nouă Ordonanță de Urgență a fost adoptată în urmă cu câteva zile și vizează o serie stufoasă de scenarii.

Cei care s-au vaccinat cu schema completă până la data de 14 aprilie și nu au primit încă tichetele de masă în valoare de 100 de lei, le vor primi sub forma unui card de tichete, similar cu un card de debit. Tot sub formă de card vor fi acordate și tichetele de masă care se dau în mod uzual celor care donează sânge.

Tichetele de masă, exclusiv în format digital

Deși majoritatea angajatorilor care acordă angajaților tichete de masă au optat deja pentru oferirea lor pe card, se pare că și statul român va acorda tichete de masă sub aceeași formă, pe card. ”OUG 44/2022 introduce posibilitatea de acordare a tichetelor de masă pentru donare sau schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 doar sub formă electronică, pe card, în locul tichetelor pe hârtie. Această măsură a fost luată pentru a se alinia la schimbările apărute din 1 februarie în privința emiterii tichetelor de valoare, reguli ce se regăsesc în Legea 165/2018 privind acordarea biletele de valoare.”, conform Avocatnet.ro.

Cine se vaccinează cu schema completă după 14 aprilie nu mai beneficiază de tichete de masă, conform unor schimbări menționate în aceeași ordonanță citată mai sus. În privința donării de sânge, tichete de masă sunt în valoare de 60 de lei la această oră și vor fi oferite donatorilor de acum înainte doar pe card, cu mențiunea că respectivul card de tichete nu va avea numele persoanei care îl folosește inscripționat pe el.

Ordonanța de Urgență 44/2022 vine în completarea unei decizii mai vechi conform căreia, de la 1 februarie, toate tipurile de tichete acordate salariaților, tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță, se emit doar în format electronic, pe card. Acest detaliu legislativ nu afectează însă în niciun fel valabilitatea vechilor tichete. Ele pot fi folosite în continuare, până la expirare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele