19 apr. 2022 | 07:35

Tichete de masă, prime, bonusuri, toate înainte de Paști: care sunt șansele să le primești în România, statistic

ACTUALITATE
Tichete de masă, prime, bonusuri, toate înainte de Paști: care sunt șansele să le primești în România, statistic

Sărbătorile de Paști și de Crăciun sunt cele mai importante oportunități pentru ca angajații să primească o serie de beneficii financiare suplimentare, de la tichete de masă, până la prime și bonusuri.

Șapte din zece companii sau aproximativ 69% vor oferi beneficii de Paști angajaților în 2022. Cele mai multe dintre ele vor ajunge la oameni sub formă de tichete de masă sau tichete cadou. Pe locul doi sunt primele în bani. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Câți români primesc tichete de masă de Paști

Dintre companiile chestionate, aproximativ 37% au afirmat că au în plan să ofere salariaților tichete cadou cu valori între 100 și 200 de lei/angajat. Tot în conformitate cu datele agregate de eJobs, în acest moment, 84% dintre angajatori oferă beneficii salariaţilor, în timp ce 16% nu le au incluse în pachetele pentru angajaţi. În plus, 69% dintre antreprenorii, managerii şi oamenii de HR intervievaţi spun că oferă beneficii speciale cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

„Dacă în anii anteriori pandemiei cele mai populare erau coşurile cu bunătăţi tradiţionale de Paşti, în acest an, pentru că în continuare nu s-a revenit complet la birou, acestea sunt abia pe locul 3, după primele în bani şi tichetele/voucherele cadou. Totodată observăm că angajatorii profită de ridicarea restricţiilor pentru a-şi aduce angajaţii împreună la petreceri şi evenimente tematice, fie că au revenit sau nu la birou”, a afirmat Raluca Dumitra, şef de marketing la eJobs România.

În final, aproximativ o treime dintre angajatori optează în această perioadă pentru prime în bani. Un pic peste un sfert își vor recompensa echipele cu vouchere sau tichete cadou. Coșurile cu produse tradiționale, devenite standard în industrie în cei doi ani de pandemie, sunt oferite în 2022 de doar 13% dintre ei. Pe penultimul loc în top, aproximativ 10% dintre companii plănuiesc să ofere zile libere suplimentare angajaților și/sau să organizeze petreceri tematice. Doar 5% se gândesc să organizeze tombole cu premii și tot atâția îi recompensează cu tichete de vacanță.

„Dacă e să facem comparaţia cu beneficiile oferite anul trecut de Crăciun, observăm că avem cu 8% mai puţini angajatori care îşi recompensează de Paşti angajaţii. Pe de altă parte însă, vedem o creştere a procentului de angajatori care oferă prime în bani, de la 28% la Crăciun, la 34% acum. Totodată, sunt cu 8% mai puţini angajatori decât la final de an care oferă zile libere suplimentare de Paşti, în timp ce procentul celor care aleg coşurile tradiţionale se păstrează similar, 13% acum versus 16% de Crăciun.

Faptul că aproape 70% dintre angajatori oferă beneficii cu ocazia Sărbătorilor Pascale vine să reconfirme ceea ce se reflectă şi în cifre. E cât se poate de evident că, în pofida războiului din Ucraina, companiile se menţin optimiste, iar piaţa muncii e în continuare cât se poate de efervescentă: doar în prima jumătate a lunii aprilie au fost postate aproape 20.000 de joburi noi pe platforma noastră”, a subliniat Dumitra.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele