Tichete de masă 2022: Schimbarea majoră de la 1 iunie pentru toți românii, cu cât ar crește valoarea acestora

Tichete de masă 2022: Schimbarea majoră de la 1 iunie pentru toți românii, cu cât ar crește valoarea acestora

Românii ar putea beneficia de o schimbare majoră anunțată de către oficiali, privind beneficiile extrasalariale lunare. Potrivit unei propuneri lansate de către Partidul Social Democrat, valoarea pentru tichete de masă în 2022 ar putea fi majorată de la 1 iunie. Astfel, fiecare angajat ar putea să beneficieze de un plus de 216 lei lunar.

Proiect pentru majorarea valorii pentru tichete de masă 2022

PSD a anunțat o propunere importantă, care ar putea aduce vești bune pentru angajații care primesc tichete de masă și în 2022. De al 1 iunie, valoarea acestora ar putea să crească, potrivit unui proiect anunțat de către social-democrați. În prezent, un tichet de masă are o valoare de 20,17 lei, iar acesta ar urma să fie majorat începând cu lunile următoare.

Partidul Social-Democrat susține o creștere a valorii tichetelor de masă, de la cea din prezent până la suma de 30 de lei. Această măsură este luată în considerare pentru a compensa creșterile de prețuri înregistrate în ultima perioadă la alimente. Deocamdată, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele de masă reprezintă echivalentul a 443,74 de lei. În urma majorării anunțate pentru luna iunie, creșterea ar urma că însumeze 216,26 lei, astfel că fiecare angajat ar putea primi un total de 660 de lei lunar.

Decontarea prețului la carburant, un alt proiect propus de PSD

Totodată, social-democrații propun o altă schemă de ajutor de stat pentru cei afectați de creșterile de la pompă. Decontarea prețului final la carburanți pentru operatorii economici care efectuează transport rutier ar putea fi o măsură bine primită de către cei care resimt din plin majorările la carburant. În cadrul pachetului de sprijin pentru români, ce urmează să fie prezentat în coaliția de guvernare, este prezentă o propunere pentru decontarea prețului final la carburanți, cu condiția ca operatorii economici să alimenteze pe teritoriul României.

Astfel, 1.500 de firme ar putea să beneficieze de această măsură de ajutor. Impactul bugetar ar urma să se ridice la 50 milioane lei, existând posibilitatea suplimentării, pentru decontarea a 50 de bani/litru de carburant. Cei care ar urma să se numere printre beneficiarii acestei propuneri sunt transportatorii de mărfuri în cont propriu, de mărfuri pentru alte persoane sau în cazul transportului de persoane regulat sau ocazional (în care este inclus și transportul local public de persoane).

Vouchere pentru românii cu venituri mici

De asemenea, în cadrul pachetului pentru susținerea nivelului de trai al românilor cu venituri mici se numără și o propunere de acordare de vouchere, în valoare de 50 de euro la fiecare 2 luni, pentru șase alimente de bază. De asemenea, elevii din familiile sărace ar urma să primească vouchere de 30 de euro pe lună, timp de 7 luni, pentru achiziția alimentelor, rechizitelor și hainelor.

Citește și: