„The Witcher: Monster Slayer” ia sfârșit: de când nu-l vei mai putea juca pe mobil

„The Witcher: Monster Slayer” ia sfârșit: de când nu-l vei mai putea juca pe mobil

Unii angajați care au lucrat la jocul The Witcher: Monster Slayer, în stil „Pokémon Go” își vor pierde locurile de muncă.

CD Projekt Red închide The Witcher: Monster Slayer, titlul său mobil, în stil Pokémon Go, lansat anul trecut. Jocul va începe să se termine la sfârșitul lunii ianuarie, înainte de a fi offline definitiv la sfârșitul lunii iunie.

Din păcate, lucrul acesta va însemna și concedieri. După cum este detaliat într-o listă de întrebări frecvente (descoperite de IGN), unii dezvoltatori de la Spokko (studioul de jocuri mobile al editorului lansat în 2018) care au lucrat la joc nu vor rămâne. Editorul spune că îl transformă pe Spokko în CD Projekt Red, dar doar câțiva angajați fac această tranziție.

The Witcher: Monster Slayer nu va mai putea fi jucat de la anul

Editorul va elimina The Witcher: Monster Slayer din App Store și Google Play pe 31 ianuarie 2023. De asemenea, va dezactiva achizițiile în joc și va opri adăugarea de conținut nou în acea zi. Serverele vor rămâne active pentru jucătorii existenți până pe 30 iunie.

Anunțat la câteva luni după pandemia de COVID-19, jocul mobil de ucidere a monștrilor părea un pariu corect. Cu jucătorii nerăbdători dintr-o carantină aparent nesfârșită, o aventură inspirată de geocaching, care le cere fanilor Witcher să iasă în lumea reală (în timp ce încă practică distanțarea socială) ar fi putut surprinde starea de spirit a momentului.

Dar asta nu s-a desfășurat niciodată pe deplin, deoarece titlul nu a fost lansat decât în vara următoare, când ratele de vaccinare au crescut, iar viața a început să-și recapete o aparență de normalitate. Indiferent dacă puteți urmări oprirea jocului la momentul legat de pandemie sau nu, CD Projekt Red admite că „nu a atins așteptările noastre de afaceri”.

CD Project Red a anunțat recent o foaie de parcurs pe termen lung, care include o continuare a Cyberpunk 2077 și mai multe jocuri Witcher noi – niciunul nu vă impune să vă părăsiți canapeaua.