The Found Footage Phenomenon, documentarul care îți explică de ce te-au speriat atât de tare The Blair Witch Project sau Paranormal Activity

The Found Footage Phenomenon, documentarul care îți explică de ce te-au speriat atât de tare The Blair Witch Project sau Paranormal Activity

Shudder a lansat un nou trailer pentru cel mai recent documentar al său, „The Found Footage Phenomenon”, care investighează secretele din sparele unui anume subgen de filme groază, poate cel mai înfiorător dintre toate cele existente.

„Filmarea găsită” este o tehnică folosită în film și televiziune, prin care spectatorului i se inoculează ideea că ar fi martorul unor filmări adevărate, găsite și încorporate în filmele de groază. În mod evident, acest subgen al horror-ului are menirea de speria și mai tare. Dacă în cazul filmelor clasice de groază, ne putem distanța, într-o oarecare măsură, știind că tot ceea ce vedem este, până la urmă, ficțiune, în ceea ce le privește pe cele care susțin că au ca parte integrată „filmări reale” alta e situația. Faptul că o anumită scenă văzută ar putea fi reală crește și mai mult nivelul de adrenalină al privitorului.

„The Found Footage Phenomenon”, documentarul pe care trebuie neaparat să-l vezi dacă ți-a plăcut, la un moment dat, „The Blair Witch Project”

„The Found Footage Phenomenon” este un nou proiect, marca Shudder, care intenționează să facă lumină în ceea ce privește subgen popular. Trailerul dezvăluie detalii esențiale despre noul documentar care își propune să descopere originile filmului de groază cu „filmări reale”, dar și evoluția acestuia, pe măsură ce tehnologia a avansat.

Succesul filmelor de groază cu filmări găsite, care pretind a fi adevărate, își datorează, în mare parte, popularitatea „The Blair Witch Project”. Creatorii Daniel Myrick și Eduardo Sánchez au avut atât de mult succes în a păcăli publicul, încât oamenii a început să se întrebe, la vremea respectivă, dacă evenimentele film au fost reale, datorită utilizării iconice a materialului „găsit”, dar și a marketingului făcut ca la carte.  Acest film din 1999 a stabilit arhetipul pentru multe interpretări moderne.

Trailerul pentru „The Found Footage Phenomenon” poate fi văzut mai jos, după cum urmează:

Citește și: