The Boring Company, afacerea cu tuneluri a lui Elon Musk, a primit o finanțare uriașă: la ce sumă e evaluată

The Boring Company, afacerea cu tuneluri a lui Elon Musk, a primit o finanțare uriașă: la ce sumă e evaluată

The Boring Company, compania lui Elon Musk care vrea să rezolve problema traficului aglomerat din marile orașe, a atras o nouă finanțare de la investitori. Startup-ul miliardarului care tocmai a cumpărat Twitter este evaluat în prezent la aproximativ 5,7 miliarde de dolari.

Compania care sapă tuneluri a atras 675 milioane de dolari într-o rundă de Seria C condusă de Vy Capital și Sequoia Capital, cu participarea Valor Equity Partners, Founders Fund, 8VC, Craft Ventures și DFJ Growth, potrivit CNBC.

Această finanțare evaluază The Boring Company la 5,675 miliarde de dolari. În 2019, la ultima finanțare, startup-ul fusese evaluată la 920 milioane de dolari.

The Boring Company, evaluată la 5,675 miliarde de dolari

Ca referință, The Boring Company este o companie americană de servicii de infrastructură și construcție de tuneluri fondată de Elon Musk în 2016. Proiectele sale în derulare și propuse sunt concepute pentru sistemele de tranzit intra-oraș („buclă”). Miliardarul a înființat Boring Company pentru a fluidiza traficul din aglomeratul oraș american Los Angeles, cu ajutorul unei rețele de tuneluri supraetajate. Șeful Tesla și-a modificat ulterior planurile privind mutarea în subteran a traficului din Los Angeles, din cauza dificultăților în obținerea aprobărilor de la autorități.

În acest sens, primul tunel săpat în regiune, finalizat în 2018, a fost transformat în tunel de teste pentru companie. De atunci, Boring Company a finalizat construcția unui sistem de tuneluri sub Centrul de Convenții din Las Vegas (LVCC), devenit operațional în aprilie anul trecut. Compania vrea să se extindă și în alte orașe și a declarat că va folosi noua finanțare pentru a „crește semnificativ” numărul angajaților.

În altă ordine de idei, Twitter Inc. doar ce a acceptat oferta lui Elon Musk de a prelua compania, ceea ce i-ar oferi celui mai bogat om din lume controlul asupra rețelei sociale, fiind printre cei mai influenți utilizatori ai săi. Directorul executiv al Tesla a promis noi funcții și a readus în discuție eforturile de a atenua poziția Twitter cu privire la moderarea conținutului.

Citește și: