Elon Musk a prezentat liftul de mașini care va rezolva problema traficului [VIDEO]

Elon Musk a prezentat liftul de mașini care va rezolva problema traficului [VIDEO]

Elon Musk este o persoană foarte activă pe Instagram și pe Twitter. Antreprenorul postează aproape zilnic update-uri care fac referire la variile sale proiecte, care mai de care mai ambițioase. De această dată a fost rândul liftului care urmează să fie folosit în cadrul sistemului dezvoltat de Boring Company, startup-ul său care vrea să rezolve problema traficului.

Din clipul video postat de Elon Musk pe Instagram putem observa pe îndelete procesul prin care autoturismele vor trece pentru a accesa rețeaua subterană de transport. Pentru a demonstra cum trebuie capacitatea noului lift, Musk s-a folosit, evident, de o Tesla Model S, unul dintre modelele de mașină pe care le produce în California. Aceasta a condus până la o platformă, după care a coborât în mod rapid sub pământ. Bruce Wayne ar fi mândru de asta.

Testing The Boring Company car elevator

O postare distribuită de Elon Musk (@elonmusk) pe

În urmă cu mai puțin de o lună, The Boring Company a început săpăturile la primul tunel de acest gen, care va ”lega” sediul SpaceX din Hawthorne, California, de parcarea aceleiași companii. Planul elaborat al lui Musk este de a construi o rețea subterană pe sub marile orașe ale lumii care va avea rolul de a ”purta” mașinile pe platforme electrice la viteze de peste 160 de kilometri pe oră. Rezultatul ar trebui să fie reducerea timpului de deplasare cu aproape 80%. Musk nu are permisiunea să sape în alte părți, așa că lucrările de test au loc în cadrul comlexului care adăpostește compania SpaceX, proprietate privată.

Într-un tweet recent, Elon Musk a mai spus că a obținut o aprobare verbală din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii pentru a construi un tub Hyperloop subteran care să lege New York de Washington DC. El urmează să fie săpat cu ajutorul tehnologiei dezvoltate de Boring Company, notează Engadget.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: