The Batman continuă să facă valuri în sălile de cinema: ce recorduri a mai bătut

The Batman continuă să facă valuri în sălile de cinema: ce recorduri a mai bătut

„The Batman”, de la Warner Bros și DC, a bifat deja trei sferturi de miliard de dolari, la nivel mondial, menținându-și locul în topul celor mai de succes lansări, de anul acesta.

Până duminică, 17 aprilie 2022, „The Batman” strânsese deja 751,1 milioane de dolari, la nivel mondial, ceea ce, în sine, reprezintă un record pe care nu îl putem ignora, oricât am încerca să facem acest lucru.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, începând de astăzi, cu încasările, de vreme ce filmul va fi lansat și pe HBO Max, iar de sâmbătă, 23 aprilie, urmând să fie difuzat și la HBO.

Imediat după depășirea sumei de 750 de milioane de dolari, Jeff Goldstein, președinte la Warner Bros, a declarat: „Reacția incredibilă pe care am văzut-o în cinematografe este o dovadă atât a puterii acestui supererou de la DC, cât și a apetitului imens al publicului pentru astfel de filme, la cinema. Îi felicităm pe toți cei implicați”.

„The Batman” scrie istorie în cinematografia din toată lumea

„The Batman”, în cifre: Marea Britanie (53,2 milioane de dolari), Mexic (30,7 milioane de dolari), Australia (27 milioane de dolari), Franța (25,9 milioane de dolari), Brazilia (22,6 milioane de dolari), China (22,5 milioane de dolari), Germania (18,9 milioane de dolari), Spania (11,8 milioane de dolari), Italia (11,2 milioane de dolari) și Japonia (10 milioane de dolari). În România, pelicula s-a bucurat, de asemenea, de succes.

Lansarea globală, inclusiv cea națională, a înregistrat, de asemenea, cifre astronomice, doborând recordurile Warner Bros, din epoca pandemiei. Mai mult, filmul a atins cel mai înalt punct de referință pentru 62 de piețe individuale, inclusiv Franța, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Australia, Coreea, Brazilia și Mexic.

Alături de Robert Pattinson (The Batman/Bruce Wayne), în film îi mai putem vedea pe Zoë Kravitz, Jeffrey Wright, Andy Serkis, Colin Farrell, John Turturro și Paul Dano, cel din urmă fiind extrem de apreciat pentru intepretarea lui The Riddler.

Citește și: