Tesla se uită către viitor: ce planuri are Elon Musk

Tesla se uită către viitor: ce planuri are Elon Musk

Musk promite „robotaxi dedicat” cu aspect futurist de la Tesla, fără să dea un interval de timp.

Tesla va face un taxi „dedicat” care se va conduce singur, care „va arăta futurist”, a spus CEO-ul Elon Musk, fără a oferi un interval de timp.

Miliardarul în vârstă de 50 de ani, purtând o pălărie neagră de cowboy și ochelari de soare, a făcut aceste comentarii la deschiderea fabricii Tesla de 1,1 miliarde de dolari din Texas, care găzduiește noul său sediu.

„La scară mare. Conducere autonomă completă. Va exista un robotaxi dedicat”, a spus Musk.

Musk și-a ratat de mai multe ori obiectivele de autonomie deplină. În 2019, el a spus că robotaxis fără șoferi umani va fi disponibil pe unele piețe din SUA în 2020.

În ianuarie, el a spus că ar fi „șocat” dacă Tesla nu va reuși să ajungă la conducere autonomă, care este mai sigură decât cea a oamenilor în acest an.

Tesla își va extinde software-ul beta „Full Self-Driving” la toți abonații FSD din America de Nord în acest an, a declarat Musk.

Tesla vinde acum sistemele avansate de asistență pentru șofer pentru 12.000 de dolari, cu o promisiune de mai multe funcții. Se spune că software-ul nu face vehiculele sale autonome și necesită supravegherea șoferului.

Versiunea beta, lansată la sfârșitul anului 2020, își propune să permită mașinilor să navigheze mai bine pe străzile orașului. Până în ianuarie, a fost instalat în aproape 60.000 de vehicule din S.U.A.

Cea mai mare fabrică din SUA

Musk a spus că Tesla a început livrările de SUV-uri Model Y fabricate în Texas, cu scopul de a produce jumătate de milion pe an la fabrica din Texas, despre care a spus că va fi cea mai mare fabrică de mașini din SUA.

El nu a oferit detalii despre astfel de modele Y, dar este posibil să fie versiuni cu preț mai mic pentru a înfrunta mai bine concurenții mai ieftini.

Tesla va începe anul viitor producția Cybertruck-ului său, precum și a unui robot umanoid, Optimus, a spus Musk.

Noile fabrici ale companiei din Texas și Berlin, care vor produce vehicule și propriile celule de baterie, se confruntă cu provocări de creștere a producției cu noi procese, au spus analiștii.

Musk a spus că Tesla simplifică fabricarea mașinilor făcând o mașină folosind trei părți majore.

În ciuda livrărilor record din primul trimestru, o creștere recentă a COVID-19 în China a forțat Tesla să suspende producția la fabrica sa din Shanghai pentru câteva zile.

Evenimentul vine după ce Musk a surprins piața în această săptămână dezvăluind că a cumpărat un pachet de 9% din Twitter și că se va alătura consiliului rețelei de socializare.