Tesla nu are timp de pierdut: ce urmează să construiască, cum ne ajută

Tesla nu are timp de pierdut: ce urmează să construiască, cum ne ajută

Nici nu au deschis bine fabrica de mașini de lângă Berlin.

Extinderea planificată a Tesla Gigafactory Berlin a fost lansată oficial miercuri. Potrivit rapoartelor locale, inițiativa ar presupune extinderea complexului Giga Berlin cu aproximativ 100 de hectare (247 de acri) spre est.

Potrivit lui Arne Christiani, primarul orașului Grünheide, Tesla a depus o cerere pentru extinderea Giga Berlin. Acest lucru s-ar dovedi probabil strategic, deoarece planul de dezvoltare (Planul B) pentru Giga Berlin ar trebui actualizat pentru a se adapta extinderii complexului.

Christiani a confirmat noua aplicație a Tesla. „Municipiul Grünheide a primit punctual o cerere pentru inițierea unei proceduri de Plan B în imediata vecinătate a actualului Plan B de 300 de hectare”, a spus primarul.

După cum se menționează într-un raport rbb24, planul de dezvoltare reglementează ceea ce poate fi construit pe o bucată de teren. Este stabilit de consiliul municipal. Modul în care va fi derulată procedura planului de dezvoltare a fost definit de legiuitor în Codul Construcțiilor.

Tesla investește și în Asia

Cu Tesla aparent în topul cererilor de autorizații pentru extinderea Giga Berlin, comitetul principal al municipalității Grünheide ar trebui să înceapă să se ocupe de cerere încă de joi săptămâna viitoare, 2 iunie 2022. Christiani a menționat că acest lucru ar trebui să semnaleze începerea B. Procesul de planificare.

„În acest proces, va deveni clar dacă toate preocupările care sunt relevante într-un astfel de proces B-plan corespund dorințelor reprezentanților comunității”, a spus Christiani.

Primarul a remarcat că majoritatea membrilor comitetului principal din consiliul municipal ar recomanda probabil inițierea procesului planului de dezvoltare al Giga Berlin. Cu toate acestea, Christiani a temperat și așteptările afirmând că procesul de autorizare municipală este de așteptat să dureze aproximativ un an.

Noua Gigafactory asiatică se apropie din ce în ce mai mult de realitate – în Indonezia, și nu în India, așa cum era de așteptat.

Guvernul indonezian a confirmat un acord cu producătorul de vehicule electrice din SUA. Anterior, compania a declanșat zvonuri că își anulează planurile din India din cauza problemelor fiscale, după ce CEO-ul Elon Musk s-a întâlnit cu președintele indonezian.

„Intrarea Tesla ar fi atras mai multe investiții în industria EV, ceea ce ar putea duce la îmbunătățirea lanțului general de aprovizionare și a infrastructurii de încărcare a EV”, a declarat Gaurav Kapoor, director și co-fondator al firmei de impozitare Fincorpit Consulting. „Așadar, producătorii indieni de vehicule electrice vor pierde aceste beneficii.”

Citește și: