28 iul. 2022 | 19:25

Tesla Cybertruck are un aspect ciudat: cât este de aerodinamic

ACTUALITATE
Tesla Cybertruck are un aspect ciudat: cât este de aerodinamic

În ciuda designului său fațetat, inspirat de origami, o simulare recentă arată că Tesla Cybertruck este mai aerodinamică decât se credea odinioară.

Inginerul de dinamică a fluidelor computerizate Aleix Lázaro Prat pentru Numeric System a creat un model digital al Cybertruck pentru a-i testa rezistența la vânt și a descoperit că marginea ascuțită a acoperișului nu produce o mare detașare.

Aerul pare să urmărească panta descendentă a acoperișului destul de fără probleme, dând este un mare avantaj aerodinamic în comparație cu alte camionete. Pentru comparație, Cybertruck are un coeficient de rezistență de aproximativ 0,39, ceea ce este foarte eficient având în vedere că pickup-urile tradiționale se încadrează între 0,55 și 0,65.

Dacă punem mâna pe un Cybertruck Tesla, Basecamp Falcon Camper de la LOKI ar fi primul accesoriu instalat pe acesta.

”Prin ajustarea caracteristicilor suprafeței cuplu, în special a geometriei înconjurătoare a arcurilor roților, rezistența ar putea fi redusă și mai mult.” a spus Aleix Lázaro Prat într-o postare pe LinkedIn.

Când se lansează noul model

Tesla va începe în sfârșit să vândă Cybertruck anul viitor, a anunțat Elon Musk la petrecerea de deschidere a fabricii Giga din Texas. În timpul prezentării sale pe scenă, Musk a arătat vehiculul Cybertruck de serie, care încă arată ca versiunile anterioare, cu excepția faptului că ușile sale nu mai au mânere. Mașina va putea spune că ești acolo și va ști că ar trebui să deschidă ușile. De asemenea, și-a cerut scuze pentru întârzierea lansării Cybertruck-ului care a fost anunțat pentru prima dată în 2019. Data țintă de lansare inițială și foarte optimistă a Tesla a fost 2021, dar a întârziat lansarea vehiculului până în 2022, iar acum până în 2023.

Producătorul auto va produce Cybertruck la Texas Gigafactory, despre care se așteaptă să devină fabrica de mașini cu „cel mai mare volum” din America. Musk a vorbit și despre celelalte Gigactories planificate din întreaga lume și despre modul în care fabricarea vehiculelor în apropierea locului unde urmează să fie livrate este mult mai ecologică. Anul acesta se referă la creșterea producției – o scară pe care „nicio companie nu a atins-o vreodată în istoria umanității”, a spus Musk în timpul prezentării – în timp ce anul viitor este vorba despre lansarea unui „val masiv de produse noi”.