Tesla amână începerea producției în Europa: decizia nu ține doar de companie, de ce

Tesla amână începerea producției în Europa: decizia nu ține doar de companie, de ce

Producția la fabrica germană a Tesla nu va începe înainte de jumătatea lunii martie.

Autoritățile încă revizuiesc măsurile de siguranță ale fabricii, a informat RBB, fără a cita vreo sursă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului de stat a spus că „nu precizăm o dată concretă”, dar „ne aflăm în faza finală a procesului de aprobare”.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a postat pe Twitter că va vizita fabrica din Gruenheide, lângă Berlin, la mijlocul lunii februarie.

Tesla construiește uzina, prima sa fabrică din Europa, printr-un proces de aprobare temporară.

Musk a declarat anul trecut că se așteaptă ca fabrica din Gruenheide să-și fi primit licența pentru a începe producția în masă a mașinilor sale Model Y până în decembrie, dar obstacolele birocratice și un proces judiciar privind utilizarea apei a fabricii au întârziat aprobarea finală.

Tesla a spus că până la 500.000 de SUV-uri Model Y ar putea fi produse anual pe site, odată ce acesta este finalizat. Modelele Y vândute în Europa sunt acum importate din Shanghai.

Probleme pentru Tesla

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului a declarat că vehiculele, 2021-2022 Model S și Model X, 2017-2022 Model 3 și 2020-2022 Model Y, nu respectă standardul federal de siguranță pentru autovehiculele privind „protejarea ocupantului de accidente” deoarece soneria nu se activează. Tesla va efectua o actualizare de software over-the-air  pentru a rezolva problema.

Tesla a declarat pentru NHTSA că, începând cu 31 ianuarie, nu a avut cunoștință de niciun accident sau răni legate de această problemă.

Compania a declarat că a rechemat 53.822 de vehicule din SUA cu software-ul Complet Self-Driving  al companiei, care ar putea permite unor modele să efectueze „opriri de rulare” și să nu se oprească complet la intersecții care prezintă un risc pentru siguranță.

Tesla va efectua o actualizare de software over-the-air care dezactivează funcționalitatea „rolling stop”, a spus NHTSA.