Tesla Model 3, la preț bun: unde îl găsești mai ieftin, cât e în România

Tesla Model 3, la preț bun: unde îl găsești mai ieftin, cât e în România

Un nou studiu a detaliat țările în care Tesla Model 3 este cel mai ieftin și mai scump de cumpărat.

În timp ce acest set de date se referă la un anumit vehicul electric, poate oferi o perspectivă mai largă asupra modului în care costurile vehiculelor electrice variază în funcție de țara în care locuiești.

Fiind cel mai accesibil vehicul electric din gama actuală a Tesla, Model 3 a devenit cel mai bine vândut vehicul electric din lume până în prezent. Din acest motiv, nu este de mirare că autorii studiului au ales să revizuiască și să compare prețurile pentru Model 3 în țări din întreaga lume.

Studiul care prezintă prețurile vehiculelor electrice în funcție de țară, sortate de la cel mai ieftin la cel mai scump, a fost realizat de Confused.com din Marea Britanie. Pe lângă vehiculele electrice, studiul compară și prețurile globale ale SUV-urilor, hatchback-urilor și mașinilor sport.

Pentru fiecare categorie, Confused.com a ales un vehicul care este disponibil pe scară largă pentru vânzare în întreaga lume. Apoi, echipa a obținut prețuri de listă pentru acel model, vizitând site-ul web local al Tesla pentru fiecare țară în care este vândut.

Pentru Tesla Model 3, studiul s-a concentrat pe cel mai ieftin model disponibil și a folosit prețul de listă, așa cum se arată pe site-ul Tesla pentru fiecare țară.

chepeast
www.confused.com

Unde poți cumpăra cel mai ieftin Tesla Model 3

În fruntea listei țărilor în care este cel mai ieftin să cumperi o Tesla Model 3 se află Macao, pe coasta de sud a Chinei. Renumit pentru cazinourile sale gigantice, Macao este locul global pentru a atinge jackpot-ul la cel mai ieftin preț  pentru o Tesla Model 3 din lume.

Macao este urmată de vecina sa China pe locul doi, iar România cu doar câteva sute de dolari în plus pe locul trei. Statele Unite ale Americii și teritoriul său neîncorporat din Puerto Rico completează primele 10, cu aproximativ 46.500 de dolari pentru un Model 3 nou-nouț.

expensive
www.confused.com

Unde poți cumpăra cel mai scump Tesla Model 3

Ai văzut cele mai ieftine țări în care poți cumpăra o Tesla Model 3, acum iată țările, în care trebuie să plătești mult pentru un Model 3.

Numărul unu cu o marjă uriașă este Singapore. La aproape 83.500 de dolari pentru cea mai ieftină versiune a Tesla Model 3, consumatorii din Singapore plătesc mai mult decât dublu față de vecinii lor  din Macao. Singapore ar putea obține o ofertă mai bună pentru un Vinfast EV, având în vedere că producătorul din Vietnam este mai aproape.

Israelul este țara care vinde al doilea cel mai scump vehicul electric Tesla, urmat de Suedia ai cărei consumatori s-ar putea uita în curând către alți producători de vehicule electrice precum NIO. Suedia este, de asemenea, interesant de văzut în topul celor mai scumpe 10, alături de Danemarca, pe locul cinci, deoarece Modelul 3 al vecinului său Norvegia este în prezent al șaselea cel mai ieftin.

Citește și: