Tesla a început să pregătească lansarea modelului Semi: cât va costa noul vehicul

Tesla a început să pregătească lansarea modelului Semi: cât va costa noul vehicul

Dacă ai 20.000 de dolari poți să îți rezervi un camion electric.

Semi-ul Tesla, mult întârziat, tocmai a făcut un pas important spre a deveni o realitate practică. După cum raportează CNET, producătorul auto a început să accepte rezervări pentru camionul său electric. Va trebui să plasezi un depozit de 20.000 USD (din acesta 15.000 USD prin transfer bancar), iar Tesla încă nu a restrâns lansarea dincolo de fereastra de producție așteptată pentru 2023.

Totuși, acest lucru este notabil atunci când angajamentele timpurii au fost în mare parte limitate la comenzile în vrac de la PepsiCo și Walmart.

Semi a fost dezvăluit în 2017 alături de a doua generație de Roadster. Mașina a fost menită să îmbunătățească transportul convențional cu o autonomie de maxim 800 de km, reîncărcări rapide „Megacharger” și un timp de 20 de secunde de la 0 la 100 km/h la o greutate încărcată de 36 de tone.

Un preț premium

Camionul este încă așteptat să înceapă de la 150.000 de dolari, făcându-l potențial viabil pentru companiile care doresc transporturi interurbane fără costurile obișnuite de combustibil sau impactul asupra mediului.

La fel ca și în cazul noului Roadster, totuși, lansarea nu a decurs conform planului. Tesla a amânat Semi de mai multe ori, cel mai recent pentru a se confrunta cu deficitul de cipuri și cu capacitatea de producție limitată pentru celulele de baterie de 4680 necesare. Rezervările în această etapă sunt mai puțin despre livrarea iminentă și mai mult despre blocarea veniturilor viitoare, la fel cum depozitele Cybertruck (estimate la 1,3 milioane în noiembrie 2021) au ajutat Tesla să-și asigure venituri de miliarde indiferent de când va avea loc livrarea.

Totuși, Tesla ar putea să nu fie prea îngrijorată de așteptare. Rivalul Nikola tocmai își intensifică producția de semicamion electrice, iar mărcile consacrate precum Freightliner nu au găsit un succes fulgerător cu vehiculele sale electrice. Semi va intra în continuare într-un domeniu relativ tânăr, având drept avantaje atât recunoașterea numelui, cât și tehnologia.

Citește și:
Etichete: