09 mai 2022 | 13:25

Soluția inteligentă de la Tesla: un proiect secret, scăpat pe internet

ACTUALITATE
Soluția inteligentă de la Tesla: un proiect secret, scăpat pe internet

„Aceste designuri și date termice sunt confidențiale și bine păzite în cadrul Tesla.”

Tesla a dat în judecată un fost inginer, susținând că a transferat ilegal informații confidențiale despre tehnologia supercomputerelor sale pe propriul computer și a predat un laptop „fake” pentru inspecție pentru a acoperi furtul.

Tesla dezvoltă un supercomputer intern, numit Project Dojo, pentru a gestiona cantități masive de date, inclusiv videoclipuri de la mașinile Tesla, și pentru a-l folosi pentru a crea software de conducere autonomă. Alexander Yatskov a fost angajat în ianuarie ca inginer termic pentru a ajuta la proiectarea sistemelor de răcire pentru computer, care generează multă căldură, a spus Tesla în plângere.

„Aceste designuri și date termice sunt confidențiale și bine păzite în cadrul Tesla”, a spus producătorul de mașini electrice.

Dar Tesla a spus că Yatskov a recunoscut că a descărcat informații confidențiale de pe dispozitivele sale Tesla pe dispozitivele sale personale, după ce a fost confruntat. El a predat un computer „fake” pentru inspectare de către Tesla pentru a încerca să-și acopere urmele, a spus compania.

Informații secrete

Iatskov a demisionat pe 2 mai și a refuzat să returneze informațiile, a spus Tesla în plângere.

De asemenea, Tesla l-a acuzat pe Yatskov că a mințit în CV-ul său despre expertiza și experiența sa de muncă. El a încălcat, de asemenea, un acord de confidențialitate care îi interzicea dezvăluirea secretelor comerciale, a spus Tesla.

„Acesta este un caz despre reținerea ilicită a secretelor comerciale de către un angajat care, în scurta perioadă de timp petrecută la Tesla, a demonstrat deja un istoric de minciună și apoi a mințit din nou, furnizând un dispozitiv „fake” pentru a încerca să-și acopere urmele”, a spus Tesla în plângerea sa.

Tesla solicită despăgubiri compensatorii și exemplare și un ordin care să-l împiedice pe Yatskov să-și răspândească secretele comerciale și să-l îndrume să returneze toate datele proprietare.