Elon Musk și concedierile la Tesla: ce se întâmplă cu producătorul de mașini electrice

Elon Musk și concedierile la Tesla: ce se întâmplă cu producătorul de mașini electrice

Musk a spus personalului că reducerea locurilor de muncă nu se va aplica celor care construiesc mașini sau baterii.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că numărul total de angajați ai producătorului de vehicule electrice va crește în următoarele 12 luni, dar numărul de angajați salariați ar trebui să fie puțin modificat, un pas înapoi de la e-mail-ul de acum două zile în care se spunea că este nevoie de reduceri de locuri de muncă cu 10%.

„Numărul total de angajați va crește, dar salariații ar trebui să fie destul de neschimbați”, a scris Musk pe Twitter, într-un răspuns la un cont de Twitter neverificat, care a făcut o „predicție” că numărul de angajați Tesla va crește în următoarele 12 luni.

Musk, într-un e-mail adresat directorilor Tesla, a spus că are un „sentiment foarte prost” despre economia SUA și că trebuie să reducă locurile de muncă cu aproximativ 10%.

Musk a spus anterior personalului că reducerea locurilor de muncă nu se va aplica lucrătorilor care construiesc mașini sau baterii, potrivit persoanelor care au primit o notă internă.

Un pas înapoi

Într-un e-mail adresat angajaților, Musk a spus că Tesla va reduce numărul salariaților cu 10 la sută, deoarece compania a devenit „încărcată de personal în multe domenii”. Dar „numărul orar de angajați va crește”, a spus el.

Potrivit unui dosar de reglementare Tesla din SUA, compania și filialele sale aveau aproape 100.000 de angajați la sfârșitul anului 2021. Aproximativ 39% dintre lucrători erau „angajați pe linia de producție”, conform raportului anual al companiei.

Înainte de e-mailurile sale privind numărul de personal, Musk, într-un e-mail adresat angajaților Tesla, a emis un ultimatum pentru a se întoarce la birou pentru cel puțin 40 de ore pe săptămână. Nerespectarea acestui lucru ar fi considerată o demisie, a scris el.

Musk a declarat că ziua Tesla AI a fost împinsă până pe 30 septembrie și a spus că un prototip de Optimus, un robot umanoid care este o prioritate a companiei, ar putea fi gata până atunci și ar putea fi lansat anul viitor.

Citește și:
Etichete: