13 iul. 2022 | 12:25

Telekom România, tăvălită în instanță: și făcută de râs, și cu banii luați. Ce trebuie să știi, dacă ai abonament la ei

ACTUALITATE
Telekom România, tăvălită în instanță: și făcută de râs, și cu banii luați. Ce trebuie să știi, dacă ai abonament la ei

Compania Telekom România traversează o perioadă foarte delicată, despre care clienții trebuie să cunoască detalii, deoarece banii lor sunt în joc.

Astfel, noutatea constă în faptul că Telekom tocmai a pierdut în primă instanță procesul în care a contestat o amendă de 700.000 lei. Sancțiunea fusese aplicată de autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM), în anul 2019. Motivul? Ei bine, experții ANCOM susțineau la acea dată că operatorul ar fi încălcat prevederile din condițiile din licența de telefonie mobilă, făcându-se referire la acoperirea populației României în proporție de cel puțin 98%.

De ce a fost amendat, de fapt

ANCOM a efectuat măsurători, iar ceea ce s-a constatat pe teren a generat sancțiuni.

„În urma încheierii măsurătorilor pe teren, a centralizării și interpretării rezultatelor măsurătorilor efectuate, s-a concluzionat că Telekom Mobile, la data încheierii procesului-verbal (decembrie 2019 – n.r.), acoperă cu servicii de voce prin intermediul rețelei proprii 96,53% din populația României.

Ca urmare a constatării neîndeplinirii obligației de acoperire, Telekom Mobile a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 700.000 lei. Dosarul a fost soluționat în primă instanță prin respingerea plângerii Telekom Mobile ca neîntemeiată. În acest moment dosarul se află în faza de judecare a apelului declarat de Telekom Mobile”, a transmis ANCOM, conform Profit.ro.

Nu ar fi pentru prima dată când Telekom și ANCOM se războiesc în instanță. Operatorul de telefonie mobilă a mai contestat o amendă, din 2018, dar a pierdut procesul în fața judecătorilor. Atunci, ANCOM acuza compania că nu ar fi respectat cerințele de acoperire cu semnal.

Iată că și de data aceasta judecătorii dau câștig de cauză deciziei celor de la ANCOM de a amenda operatorul de telefonie mobilă. Trebuie totuși să subliniem că nu vorbim despre o decizie definitivă, ea putând fi atacată. Cel mai probabil, asta se va și întâmpla, deci urmează să vedem ce va dispune instanța în hotărârea definitivă, dacă Telekom este bun de plată sau nu, cert este că aceste procese și amenzi pot afecta imaginea companiei.