Telegram riscă să fie închis: țara din Europa în care are loc dezbaterea

Telegram riscă să fie închis: țara din Europa în care are loc dezbaterea

Guvernanții nu exclud închiderea popularului serviciu de mesagerie.

S-ar putea să fie interzis dacă continuă să se dovedească popular în rândul grupurilor de extremă-dreapta, iar oamenii care se opun restricțiilor legate de pandemie continuă să încalce legea germană, a declarat ministrul de Interne Nancy Faeser.

„Nu putem exclude acest lucru”, a spus ea pentru săptămânal Die Zeit. „O oprire ar fi gravă și în mod clar o ultimă soluție. Toate celelalte opțiuni trebuie epuizate mai întâi.”

Ea a adăugat că Germania discută cu partenerii săi din Uniunea Europeană cum să reglementeze Telegram.

Aplicația de mesagerie a crescut parțial pentru că este una dintre cele mai ușoare modalități de a utiliza un serviciu de chat criptat, cu mesajele protejate de snooping pe măsură ce sunt trimise între utilizatori. De asemenea, oferă un sistem de grupuri care permite difuzarea rapidă a mesajelor.

Controlul lipsește

Dar aceleași caracteristici s-au dovedit controversate, deoarece le-au permis criminalilor și altor grupuri să se organizeze departe de forțele de ordine.

În Germania, platforma este văzută o sursă de teorii ale conspirației și discursuri instigatoare la ură, mai ales că țara s-a confruntat cu pandemia de Covid. Este văzută ca o platformă majoră pentru activiștii anti-lockdown.

A existat o rezistență puternică la vaccinare în rândul unei minorități de germani. Cele mai recente cifre arată că 72% sunt „complet vaccinați”. Cancelarul Olaf Scholz a susținut apelurile pentru un mandat de vaccinare, iar parlamentarii sunt așteptați să înceapă dezbaterea unui proiect de lege la sfârșitul acestei luni.

Germania nu este singura care caută eventual controale pe Telegram. Interdicții și reglementări există într-o varietate de țări, de la China la India și Rusia. Acele guverne indică adesea conținutul criminal și problematic răspândit pe platformă pentru a justifica blocările.

Totuși, niciuna dintre cele trei țări menționate anterior nu reprezintă un etalon al democrației…

Citește și: