02 dec. 2022 | 13:27

Te vaiți că viața e scumpă în România? Ți se pare, iată un clasament care-ți va schimba radical opinia

ACTUALITATE
Te vaiți că viața e scumpă în România? Ți se pare, iată un clasament care-ți va schimba radical opinia

Mulți români se plâng în mod constant de faptul că traiul în țară este extrem de piperat, că nu le ajung banii pentru mai nimic și că viața, în general, este foarte grea și plină de provocări. Ei bine, în alte orașe ale lumii viața este mult mai scumpă, deși pare de necrezut pentru noi!

Conform unei analize recente a jurnalului britanic The Guardian, topul celor mai scumpe orașe din lume arată complet diferit față de cum te-ai fi așteptat.

În 2022, cele mai scumpe orașe din lume sunt New York şi Singapore, spun jurnaliștii, care citează datele Economist Intelligence Unit.

Pe locul al treilea regăsim Tel Aviv, a cărui situație pare să se fi îmbunătățit din 2021, an în care a fost lider de clasament, ocupând poziția celui mai scump oraș din întreaga lume!

O altă noutate în top 10 este faptul că a intrat aici și Sydney. Anul trecut, acest oraș se situa de-abia pe poziția 14, deci a urcat destul de puternic în doar 12 luni! De asemenea interesant este că Moscova şi St. Petersberg au înregistrat o urcare fulgerătoare în clasament, sărind nu mai puțin de 88 de poziții deodată.

Aici, viața este cu adevărat scumpă. Unde nu ți-ai dori să trăiești

Ceva mai modest a evoluat Melbourne, fiind în 2022 pe locul 15, de pe 16 în 2021. Și Atlanta a evoluat în sens negativ în acest clasament, trecând de pe locul 42 pe locul 46.

De asemenea, se înregistrează o scădere puternică în clasament a altor două mari orașe foarte populare în întreaga lume, respectiv Stockholm şi Luxemburg. În 2022, acestea au ajuns pe locurile 99 şi 104, scăzând 38 de locuri în ierarhia mondială.

În cele din urmă, aflăm că Damasc, Tripoli și Libia sunt, conform analizei citate, cele mai ieftine orașe. Din acest punct de vedere, nu există schimbări față de situația consemnată în analiza anterioară, realizată anul trecut. Ca referință, analiza a înglobat 172 de oraşe la nivel mondial.