Idei de vacanță 2023: unde te poți distra cu bani puțini, aici mănânci bine, e în România și ai ce să vizitezi

Idei de vacanță 2023: unde te poți distra cu bani puțini, aici mănânci bine, e în România și ai ce să vizitezi

Suntem la un pas de a intra în noul an, iar mulți români se gândesc deja la concediul pentru 2023. Unde mergem în vacanță?

Desigur, destinațiile sunt nenumărate, în funcție de bugetul fiecăruia. Ținând cont de faptul că ne confruntăm cu multiple crize, iar anul viitor se anunță tot unul plin de provocări financiare, cu alte presiuni ce vor apăsa asupra bugetului și puterii noastre de cumpărare, este lesne de înțeles că trebuie să ne orientăm către destinațiile mai accesibile.

Din fericire, există opțiuni, chiar la noi în țară. De exemplu, Brașovul este o destinație de vacanță ideală pentru cei ce nu vor să scoată bani mulți din buzunar, pentru concediul de anul viitor.

Brașovul este recunoscut în întreaga Europă ca fiind o destinație de vacanță cu potențial. Aici, turiștii de toate vârstele găsesc numeroase posibilități de a petrece timpul liber într-o manieră plăcută, captivantă, relaxantă și educativă.

Fii deștept și află din timp care sunt cele mai ieftine destinații de vacanță pentru 2023

Conform unei analize de specialitate a Conde Nast Traveler, Brașov se numără printre cele mai economice și indicate 10 orașe europene de vizitat în 2023.

Pentru o activitate foarte interesantă și de neuitat la Brașov, poți scoate din buzunar doar câteva zeci de lei – un adevărat chilipir, dacă ținem cont de faptul că o astfel de sumă nu-ți mai acoperă nici măcar o masă completă din timpul zilei, la prețurile actuale.

„O alternativă mai ieftină decât Bucureștiul (care, în comparație cu standardele europene, este încă incredibil de avantajos), Brașovul este înconjurat de pitoreștii Munți Carpați.

O telecabină până în vârful Muntelui Tâmpa costă doar 20 de lei pentru priveliști aeriene ale acoperișurilor de culoare roșie cărămizie, în timp ce operatorul local de turism Walkabout oferă un tur pietonal gratuit în fiecare dimineață la ora 10.30, care pornește de la fântâna din Piața Sfatului. Luați de la taraba din apropiere o delicatesă locală kürtőskalács (o „prăjitură de coș de fum” prăjită la proțap și acoperită cu zahăr) pentru a vă menține nivelul de energie”, notează specialiștii.