Țara din Europa în care poți merge gratis cu trenul, timp de 4 luni. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Țara din Europa în care poți merge gratis cu trenul, timp de 4 luni. Ce condiții trebuie să îndeplinești

În această țară europeană poți merge gratuit cu trenul. Societatea oferă o promoție timp de 4 luni pentru călătorii săi. Desigur, există și câteva condiții care trebuie îndeplinite. Perioada în care mersul cu trenul este gratis este 1 septembrie – 31 decembrie, însă există și câteva reguli.

Spania introduce gratuitate pe tren

Călătorie gratuită pe serviciile Renfe (societatea națională de exploatare a căilor ferate spaniole) de suburbie și pe distanțe medii. Pasagerii pot solicita abonamente gratuite pentru a călători pe serviciile suburbane și convenționale de medie distanță ale operatorului național spaniol Renfe, în cadrul programului introdus de Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane.

Mitma speră ca acest sistem să contribuie la diminuarea impactului asupra utilizatorilor frecvenți ai transportului feroviar al creșterilor de prețuri cauzate de războiul din Ucraina și, de asemenea, să încurajeze utilizarea transportului public pentru a reduce consumul de combustibil și emisiile de carbon.

Abonamentele gratuite vor fi puse la dispoziție începând cu 24 august, iar pasagerii sunt invitați acum să se înregistreze prin intermediul site-ului Renfe și al aplicațiilor mobile. Biletele gratuite vor fi valabile de la 1 septembrie până la 31 decembrie, când Renfe va suspenda vânzarea de noi abonamente și le va onora pe cele încă valabile.

Pasagerii vor trebui să plătească o garanție de 10 euro pentru fiecare dintre cele 12 rețele suburbane operate de Renfe în Spania și 20 de euro pentru fiecare călătorie simplă pe serviciile convenționale de distanță medie.

Depozitul va fi rambursat dacă pasagerul efectuează 16 călătorii în cele patru luni de funcționare a sistemului, Renfe recomandând ca biletele să fie achiziționate prin intermediul unei aplicații, astfel încât depozitul să fie rambursat automat în contul de card al utilizatorului.

Ce trebuie să facă pasagerii

Biletul gratuit se va prezenta sub forma unui cod QR, care va fi disponibil și la automatele de vânzare a biletelor și la casele de bilete din stații.

Pe lângă călătoria gratuită pe serviciile suburbane, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, Renfe oferă, de asemenea, o reducere de 50% la biletele cu mai multe călătorii pentru serviciile de mare viteză Avant operate în baza contractului PSO.

Posesorii de bilete existente, valabile în această perioadă, vor putea solicita o rambursare de 50% din costul călătoriilor pe care le efectuează.

Pentru călătoriile pe serviciile de mare viteză și pe serviciile convenționale de lungă distanță operate în regim comercial, în cazul în care durata călătoriei este mai mică de o oră și 40 de minute, noile bilete cu mai multe călătorii care oferă o reducere de 50% vor fi puse în vânzare în perioada 1 septembrie – 31 decembrie.