Țara din Europa care are probleme din cauza imigranților. Premierul recunoaște eșecul total

Țara din Europa care are probleme din cauza imigranților. Premierul recunoaște eșecul total

Premierul suedez Magdalena Andersson spune că țara sa s-a lovit de un eșec lamentabil în ceea ce privește capacitatea de a integra imigranții ajunși în ultimii 20 de ani. Gestionarea nefuncțională a acestei probleme a dus la crearea de societăţi paralele şi la violenţe ale bandelor.

Suedia a gestionar prost problema imigranților. Anunțul făcut de premierul suedez

Cetățenii țării nordice au fost profund afectați de revoltele violente care au avut loc în luna aprilie, în care peste 100 de poliţişti s-au ales cu leziuni. Incidentele violente au venit ca urmare a acțiunii unui politician de origine suedezo-daneză care a dat foc unui exemplar al Coranului, în timpul unei procesiuni. Pe de altă parte, acesta a vrut să organizeze mai multe evenimente similare în regiuni care sunt locuite în mare parte de imigranți. Prim-ministrul suedez îi condamnă dur pe cei care au încălcat legile și spune că islamismul şi extremismului au avut până acum mână liberă în Suedia.

‘S-a permis ca segregarea să meargă atât de departe încât acum avem societăţi paralele în Suedia. Trăim în aceeaşi ţară, dar în realităţi complet diferite. Integrarea a fost prea precară în acelaşi timp în care am avut o imigraţie numeroasă. Societatea a fost prea slabă, resursele pentru poliţie şi servicii sociale au fost prea slabe’, a spus ea într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, în ultimii 20 de ani locuitorii care s-au născut în afara Suediei sunt de două ori mai mulți și au ajuns la numărul de 2 milioane, ceea ce reprezintă o cincime din total.

Tot partidul care o are în frute pe Magdalena Andersson este la cârma țării aproape de 30 de ani din ultimii 40.

Legile ce țin strict de ramura imigrației s-au înăsprit după ce țara nordică a preluat mai mulţi migranţi raportat la numărul populaţiei faţă de orice alt stat din Uniunea Europeană în timpul crizei din 2015. Suedia, ce are anul acesta alegeri generale, e considerată una dintre țările cu cele mai restrictive politici din Uniunea Europeană.

Unul dintre ONG care privește apărarea drepturilor omului vine cu critici la adresa legilor dure suedeze și spune că acestea poate aduce pentru imigranți suferințe și îngrreunarea procesului de integrare.

Citește și:
Etichete: