Suzuki vrea să schimbe transportul: ce proiect urmează să înceapă

Suzuki vrea să schimbe transportul: ce proiect urmează să înceapă

Suzuki și startup-ul SkyDrive vor face echipă în cercetarea, dezvoltarea și comercializarea aeronavelor electrice, verticale cu decolare și aterizare.

Producătorul auto japonez Suzuki Motor Corp și firma de „mașini zburătoare” SkyDrive Inc au declarat că au semnat un acord pentru a forma echipă în cercetarea, dezvoltarea și comercializarea aeronavelor electrice, cu decolare verticală și aterizare.

Într-o declarație comună, cele două companii au spus că vor lucra și pentru a deschide noi piețe, cu un accent inițial pe India, unde Suzuki deține aproximativ jumătate din cota de piață auto. Suzuki a anunțat că intenționează să investească 1,37 miliarde de dolari în fabrica sa din India pentru a produce vehicule electrice și baterii.

Companiile nu au dezvăluit detalii despre investițiile în parteneriatul lor și nici nu au conturat niciun calendar de producție sau țintă.

Fondată în 2018, SkyDrive, cu sediul în Tokyo, numără printre principalii acționari mari companii japoneze precum casa comercială Itochu Corp, firma de tehnologie NEC Corp și o unitate a companiei energetice Eneos Holdings Inc. În 2020, a strâns 42 de milioane de dolari în total din fonduri din seria B, potrivit site-ului său.

Inovația și clima sunt pe primul loc

SkyDrive este în prezent implicat în dezvoltarea unei mașini zburătoare compacte, cu două locuri, alimentate electric, cu planuri pentru producție la scară largă. Declarația nu spunea dacă Suzuki va lucra la acest vehicul specific.

Compania, care dezvoltă și drone cargo, își propune să lanseze un serviciu de „mașină zburătoare” la Osaka în 2025, când orașul japonez găzduiește Expoziția Mondială.

Pentru Suzuki, parteneriatul va adăuga „mașinile zburătoare” ca a patra afacere de mobilitate, pe lângă automobile, motociclete și motoare exterioare, se arată în comunicat.

Suzuki Motor Gujarat Private va investi 31 de miliarde de rupii până în 2025 pentru creșterea capacității de producție pentru producția de baterii de vehicule electrice și 73 de miliarde de rupii pentru construcția de baterii pentru vehicule, a spus compania.

„Misiunea viitoare a Suzuki este de a atinge neutralitatea carbonului cu mașini mici”, a spus președintele Suzuki Motor, Toshihiro Suzuki.

Etichete: