SUV-ul făcut de unguri încearcă să ia fața Daciei Duster: cât de bun este noul Suzuki S-Cross

SUV-ul făcut de unguri încearcă să ia fața Daciei Duster: cât de bun este noul Suzuki S-Cross

Crossover-ul este construit în Ungaria pentru a fi lansat în Europa înainte de sfârșitul anului.

Generația actuală se numește SX4 S-Cross, dar noul model renunță la denumirea „SX4”. Vânzările vor începe în Europa la sfârșitul acestui an, urmând să urmeze lansări și pe alte piețe.

S-Cross este disponibil în Europa cu un motor turbo pe benzină de 1,4 litri cuplat la un sistem hybrid de 48 de volți care adaugă cuplu electric de la o unitate generatoare montată în față. Noul model are emisii de CO2 de 119 până la 140 de grame pe km, în funcție de opțiuni, inclusiv de tracțiune integrală.

Suzuki nu a spus dacă este un hibrid complet de înaltă tensiune sau un hibrid mild cu gamă extinsă. Noul sistem va fi disponibil mai întâi în SUV-ul mic Vitara, apoi în S-Cross.

CEO-ul a spus că Suzuki intenționează să ofere un vehicul complet electric până în 2025.

La 4300 mm lungime, noul S-Cross are aceeași dimensiune ca modelul actual. Dar Suzuki a reînnoit stilul pentru a-i oferi un aspect mai agresiv.

Farurile, stopurile, capota și barele de protecție au fost înălțate, grila a fost înnegrită, iar ornamentele pentru pasajele roții sunt mai degrabă pătrate decât rotunjite.

Japonezii atacă piața europeană

În interior, tabloul de bord are o senzație mai 3D, cu un ecran tactil „plutitor” de 9 inch înlocuind ecranul integrat al actualului S-Cross.

S-Cross se evidențiază față de concurenții de pe segment prin oferirea opțională de tracțiune integrală, cu patru moduri: auto, sport, zăpadă și blocare.

Vânzările modelului SX4 S-Cross, care a fost lansat în 2017, au crescut în acest an, cu 20.932 vândute în Europa până în octombrie, un câștig de 32%, potrivit JATO Dynamics. Vânzările au totalizat anul trecut 19.610, în timp ce volumul mașinii în 2019 a fost de aproximativ 36.000.

Vânzările SX4 S-Cross sunt mult sub cele ale liderilor de segment, Peugeot 2008,157.543 vânzări până în octombrie, VW T-Roc cu 153.309 și Renault Captur cu 136.888.

În ceea ce privește lupta cu Dacia, constructorul asiatic este încă foarte departe de producătorul român. De altfel, Dacia Duster se situează pe un confortabil loc 5 în topul european față de locul 24 ocupat în acest moment de către japonezi.

Fabrica din Ungaria a produs aproximativ 31.000 de modele SX4 S Cross în 2020.

Citește și: