Surpriză neplăcută pentru gameri: Call of Duty se întoarce pe Steam, prețul este ”un pic” exagerat

Surpriză neplăcută pentru gameri: Call of Duty se întoarce pe Steam, prețul este ”un pic” exagerat

Call of Duty revine pe Steam cu Modern Warfare 2, dar acum la un preț mai mare.

După ani de exclusivitate pe platforma Battle.net a Blizzard, Call of Duty va reveni în sfârșit pe Steam cu Modern Warfare 2 de anul acesta (a nu fi confundat cu Modern Warfare 2 din 2009, un joc complet diferit). Este o veste grozavă pentru cei cărora le place să aibă jocurile într-un singur loc, dar este o sărbătoare dulce-amăruie – Modern Warfare 2 va fi, de asemenea, primul joc major care va percepe 70 USD pentru ediția sa standard pe Steam.

Aceasta pare că este norma pe care dezvoltatorii de jocuri video încearcă să o impună. Sony a condus prețul de 70 de dolari de câțiva ani încoace cu jocurile sale exclusive pentru PS5, iar unii editori terți și-au băgat, de asemenea, degetele în suma de zece dolari, cum ar fi Square Enix cu Final Fantasy 7 Remake din Epic Games Store. Activision a perceput 70 de dolari pentru versiunea actuală a consolei Call of Duty în ultimii doi ani, dar Modern Warfare 2 este prima dată când prețul se va extinde la PC.

Jocurile devin mai scumpe

PC-ul a fost de mult timp o opțiune pentru creșterile arbitrare ale prețurilor jocurilor. Pentru o lungă perioadă de timp, după ce prețul standard al jocului pentru consolă a crescut la 60 de dolari, prețurile PC-urilor s-au situat în continuare în jurul valorii de 50 de dolari.

În cele din urmă, acest lucru a făcut loc standardului de 60 USD pentru jocurile cu buget mare precum CoD. Acum că noua cerere este de 70 USD, Activision include și PC-ul în efortul său de a forța un preț mai mare.

Dacă dorești să spargi o sumă considerabilă pentru a cumpăra un singur joc video, Activision oferă, de asemenea, ediția Vault de 99,99 USD a Modern Warfare 2, care aduce câteva skin-uri de operator în plus, acces la permisul de luptă al sezonului 1 și 50 level skips pentru acel battle pass. Nu sunt sigur de ce ai decide că să sari peste primele 50 de niveluri ale unui permis cu luni înainte ca jocul să fie lansat, dar este o opțiune.

Call of Duty: Modern Warfare 2, care nu trebuie confundat cu vechiul joc din 2009, va apărea pe 28 octombrie. Astăzi, Activision a prezentat în premieră un trailer care ne-a oferit prima privire asupra campaniei sale.

Citește și: