Supremația Dacia Duster, amenințată de un alt bolid al grupului Renault: nu te-ai aștepta

Supremația Dacia Duster, amenințată de un alt bolid al grupului Renault: nu te-ai aștepta

În ultimii ani, Dacia a reușit să facă valuri la nivel global printr-o serie de autoturisme accesibile, cu un raport foarte bun preț/performanță. Acum, Renault se pare însă că și-a mutat atenția către alt brand din grup.

Lada este un alt brand important al grupului Renault. Chiar dacă mașinile rusești nu mai sunt la fel de populare în România, gigantul auto din țara lui Putin are planuri mărețe pentru următorii ani, începând cu o alternativă cât se poate de atrăgătoare pentru Dacia Duster. Noul SUV își va avea rădăcinile în clasicul Lada Niva, de acum câteva decenii.

Lada Niva, alternativa mai impozantă pentru Dacia Duster

După o pauză de aproximativ patru decenii, Lada Niva va ajunge din nou în reprezentanțele constructorului rus. Dacă totul merge cum trebuie, viitorul bolid ar trebui să ajungă pe șosele începând cu 2024. Aceasta se va baza pe aceeași platformă modulară precum Dacia Duster 3, intitulată CMF-B. Cel mai probabil, însă, Niva va avea un design semnificativ mai futurist, mai impozant, decât SUV-ul românesc.

Ca referință, Dacia și Lada sunt două branduri care activează sub grupul Renault și, cel puțin în teorie, încearcă să aducă pe șosele mașini accesibile, mai ieftine decât media pieței. Aparent, această promisiune va rămâne valabilă și în cazul viitorului SUV Lada Niva.

Din prisma construcției, Niva va avea o caroserie cu cinci uși, va fi disponibilă într-o versiune cu propulsie hibridă și, la bază, va avea mai multe trăsături în comun cu conceptul 4×4 Vision prezentat în 2018 la Moscova. Un pic pătrățoasă, cu un design angular și o gardă la sol înaltă, aceasta va împărtăși câteva particularități și cu prima generație de Niva lansată în 1977. 

Una peste alta, Lada Niva va fi un bolid menit să-ți taie respirație și să îți dea un sentiment de aventură. La spate, va avea un set de stopuri cu LED dispuse orizontal împreună cu un spoiler robust. Dacă totul merge bine, până în 2025, se pare că Niva va putea fi achiziționată și într-o variantă cu șapte locuri. În prima fază, motorul folosit va fi unul pe benzină de la Renault, de tip 1.3 TCe cu tehnologie 12V mild-hybrid. Configurații full-hybrid și plug-in hybrid vor fi de asemenea disponibile, conform Autoblog.it.

Citește și: