Stranger Things 4 sau Obi-Wan Kenobi? Cine câștigă „bătălia” pe streaming

Stranger Things 4 sau Obi-Wan Kenobi? Cine câștigă „bătălia” pe streaming

Două dintre marile lansări ale ultimei perioade sunt Stranger Things 4, pe Netflix, și Obi-Wan Kenobi, pe Disney+. Cu toate că ambele producții au fost primite extrem de bine, numai una dintre ele câștigă „lupta” vizionărilor.

Sezonul 4 din Stranger Things l-a învins oficial pe Obi-Wan Kenobi în streaming, la sfârşitul săptămânii. Trebuie menționat că ambele au avut parte de premieră în aceeași zi, în data de 27 mai 2022.

Stranger Things a debutat pe Netflix în iulie 2016 și de atunci a devenit cel mai popular serial de televiziune în limba engleză al streamerului. Sezonul 4, în special, a fost foarte așteptat din cauza pauzei prelungite dintre acesta și sezonul 3, cauzată de pandemia de Coronavirus.

Stranger Things 4 reușește să readucă Netflix faima de odinioară

Serialul Netflix are, în prezent, un total de 32 de episoade disponibile, aferente celor patru sezoane. Sezonul 4 a doborât recent recordul Netflix pentru succesul său din weekendu-l de lansare, aferent unui serial în limba engleză, evidențiind cât de popular a devenit.

În paralel, Obi-Wan Kenobi este un serial nou-nouț de la Disney+, deși mult așteptat de fanii Star Wars de pe tot globul. Acesta pune accentul revenirea veteranilor din franciză, ca Ewan McGregor și Hayden Christensen, care își reiau rolurile: Obi-Wan și, respectiv, Darth Vader.

Stranger Things a obținut 5,1 miliarde de minute de streaming în weekendul 27-29 mai, în timp ce Obi-Wan Kenobi a bifat 1 miliard. Cu toate acestea, deoarece Stranger Things are mult mai multe episoade de luat în considerare, topul a fost defalcat.

În timp ce Obi-Wan Kenobi a avut 6,2 milioane de spectatori în ziua lansării, comparativ cu cei 6 milioane de la Stranger Things, cel din urmă a depășit numărul de spectatori pe parcursul weekendului de trei zile. Până la sfârșit, Obi-Wan Kenobi a atras 11,2 milioane de vizualizări, iar Stranger Things, sezonul 4, a totalizat 12,7 milioane.

Chiar și așa, Obi-Wan Kenobi merită să primească laude, de vreme ce este un serial nou, așadar nu beneficiază de continuitatea Stranger Things. Pe de altă parte, tot Obi-Wan este „puiul” Star Wars, așadar succesul era garantat încă de dinainte să înceapă filmările, doar prin prisma acestui lucru.

Citește și: