07 feb. 2022 | 06:00

Statul român începe să-ți asigure casa și mașina: de ce s-ar putea să fie o decizie proastă

ACTUALITATE
Statul român începe să-ți asigure casa și mașina: de ce s-ar putea să fie o decizie proastă

În cazul în care românii nu aveau deja suficiente posibilități pentru a-și asigura casa și mașina, oficialii din Ministerul Finanțelor s-au gândit să dea ”o mână de ajutor” statului român să muște un pic și din acest domeniu de activitate.

În viitorul foarte apropiat, românii vor putea să încheie o asigurare cu o nouă companie. Indiferent dacă este vorba de asigurare pe locuință, asigurarea CASCO sau RCA la mașină, aceste servicii vor fi puse la dispoziție în următoarea perioadă de către CEC Asigurări, o companie în care statul român este investitor principal. O certificare în acest sens a venit deja de la Ministerul Finanțelor Publice.

CEC Asigurări, firma statului român care va veni cu ”o super ofertă”

În cazul în care ai încredere în deciziile financiare ale statului român sau, pur și simplu, ai încredere în performanța CEC Bank, s-ar putea să te încânte cel mai nou jucător de pe piața asigurărilor din România. Ca referință, CEC Asigurări este un proiect construit în jurul principalei bănci a statului român, conform datelor obținute de Economica.net.

Deși s-ar putea să mai dureze un pic de timp până când vei putea să închei asigurări la CEC, compania de asigurări a statului român, cel mai important demers în acest sens s-a materializat. Tocmai a fost primită unda verde de la Ministerul Finanțelor Publice.

Ca să înțelegi însă un pic mai bine de ce acest proiect este ancorat în autoritățile statului român, spre deosebire de numeroși alți asiguratori care activează pe piața autohtonă, trebuie să ai în vedere de unde a pornit inițiativa. CEC Asigurări vine la inițiativa Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), principala autoritate de supraveghere a asigurărilor din România, împreună cu CEC Bank. În teorie, această companie de asigurări este însușită și dezvolată de banca ce posedă același nume. În practică, a fost promovată intens de ASF după venirea noii conduceri, în vara lui 2020.

Nu este foarte clar dacă lista serviciilor oferite va include și asigurarea obligatorie auto, RCA, dar probabil că vor fi făcuți pași și în acest sens.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele