28 nov. 2022 | 16:11

Statul dă bani patronilor, doar să-i convingă să facă angajări: mii de lei pe lună vor intra în conturile firmelor

ACTUALITATE
Statul dă bani patronilor, doar să-i convingă să facă angajări: mii de lei pe lună vor intra în conturile firmelor

Patronii români care angajează persoane aflate în anumite situații sociale delicate vor fi sprijiniți de stat, dacă integrează acești oameni pe piața muncii.

Practic, statul va sprijini financiar companiile autohtone care angajează victime ale violenței domestice din categoria persoanelor şomere. 2.250 lei va oferi statul, timp de 12 luni, dacă patronul respectiv întrunește anumite condiții în raport cu angajatul. Practic, firma trebuie să angajeze persoana respectivă cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

O altă condiție este aceea că raporturile de muncă sau de serviciu trebuie menținute, în mod obligatoriu, cel puţin 18 luni.

Practic, după ce încetează ajutorul de la stat, persoana respectivă trebuie să mai fie menținută în firmă încă minimum șase luni de zile.

De ce le dă statul bani patronilor români și care e motivul pentru care ar trebui să ne bucure acest lucru, e o veste minunată

Măsura este, momentan, în stadiul de proiect de lege, dar este o chestiune de timp până când ea va intra în vigoare, deoarece se bucură de o foarte largă susținere în rândul reprezentanților celor mai mari partide politice din România, atât de la putere, cât și din opoziție. Ca referință, proiectul este salutat atât de PNL și PSD, cât și de USR, ceea ce înseamnă că în scurt timp vom vedea această măsură deja aplicată, iar victimele violenței domestice din România vor avea o șansă în plus la integrarea lor pe piața muncii.

Cel mai adesea, victime ale violenței în familie sunt femeile, dar există și cazuri de bărbați abuzați. Din păcate, de cele mai multe ori, aceste victime depind și material de partenerul abuziv, iar acest fapt le îngreunează posibilitatea de a-l părăsi pe agresor.

Dacă vor putea să se angajeze mai ușor și să devină independente din punct de vedere financiar, persoanelor abuzate le va fi mai ușor să înceapă viața de la capăt, singure, departe de calvarul pe care l-au trăit acasă, sub același acoperiș cu partenerul de viață violent. Este o măsură foarte benefică societății românești, în condițiile în care nu suntem deloc străini de astfel de situații.