Spotify intră în metavers cu Spotify Island: ce vei putea face și cu cine vei interacționa

Spotify intră în metavers cu Spotify Island: ce vei putea face și cu cine vei interacționa

Compania Spotify spune că este primul serviciu de streaming muzical care se alătură platformei metavers.

O mulțime de companii au intrat deja în metavers într-un fel, iar acum un alt nume mare face acest lucru. Spotify a anunțat că aventura sa în lumile virtuale vine printr-un spațiu interactiv Roblox, numit Spotify Island, scrie Engadget. Cadrul este un loc în care utilizatorii pot crea muzică, se pot relaxa în locuri virtuale și pot avea acces la produse virtuale exclusive.

Spotify a oferit spațiului său virtual un design care este fidel mărcii sale: mult verde cu forme, culori și pictograme pe care le vei recunoaște din aplicațiile sale. Toate acestea fac parte și din joc. Poți colecta pictogramele „Like” în formă de inimă pentru produse gratuite, de exemplu. Vorbind despre bunuri digitale, Spotify spune că marfa virtuală exclusivă din joc le va oferi artiștilor șansa de a intra în legătură cu fanii și o modalitate de a câștiga bani. Compania explică faptul că o parte din vânzări va merge către artiști, deși nu a specificat un procent. S-a spus că a colaborat deja pentru a crea o colecție de articole care „reflectează cu adevărat cine sunt”.

Ce este Spotify Island

Principalele sarcini de pe Insula Spotify sunt petrecerea timpului cu artiștii, finalizarea misiunilor și accesarea „conținutului exclusiv”. De asemenea, îți poți crea propria muzică și sunete prin intermediul stațiilor beat-maker care sunt alimentate de Soundtrap, platforma de înregistrare online Spotify achiziționată în 2017.

Spotify spune că prima sa „experiență tematică” va debuta în câteva săptămâni. Mai mult, vei avea posibilitatea posibilitatea de a interacționa cu artiștii Stray Kids și SUNMI, dacă ești fan K-pop. Acesta este cu siguranță oar primul dintre multe proiecte interesante ale brandurilor, deoarece metaversul abia începe.

Un lucru interesant și, cumva, înfricoșător, este că Somnium Space dezvoltă o modalitate prin care oamenii să vorbească cu cei dragi chiar și după ce aceștia mor, în metavers. Tot ce necesită sunt cantități masive de date personale. Sychov este CEO-ul și fondatorul Somnium Space, una dintre numeroasele versiuni ale metaversului care au încolțit în ultimii ani. Spre deosebire de mulți dintre concurenții săi, Somnium Space este deja compatibil cu căștile de realitate virtuală, permițând o experiență 3D captivantă.

Moartea tatălui lui Sychov a servit drept inspirație pentru o idee pe care el a ajuns să o numească modul „Live Forever”, o caracteristică viitoare în Somnium Space care le permite oamenilor să aibă mișcările și conversațiile stocate ca date, apoi duplicate ca un avatar care se mișcă, vorbește și sună la fel ca ei – și poate continua să facă asta mult timp după deces. Sychov vrea ca oamenii să poată vorbi cu persoana iubită decedată oricând doresc.

Citește și: