Sorin Oprescu, nou termen în dosarul de luare de mită. Magistrații CAB au amânat pronunțarea deciziei

Sorin Oprescu, nou termen în dosarul de luare de mită. Magistrații CAB au amânat pronunțarea deciziei

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, și-ar putea afla, vineri, 29 aprilie, sentința definitivă în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sorin Oprescu ar putea afla dacă ajunge în spatele gratiilor

UPDATE 12:50: Magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis amânarea deciziei finale în dosarul în care Sorin Oprescu a fost condamnat de prima instanță la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu. Termenul fixat de CAB este pe 13 mai.

În decursul zilei de vineri, Curtea de Apel Bucureşti ar putea pronunţa decizia definitivă în dosarul în care fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru o serie de infracțiuni, cum ar fi luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Ce acuzații i se aduc fostului edil al Capitalei

Astăzi, fostul director al Spitalului Universitar de Urgență din București și al Spitalului Elias, Sorin Oprescu, ar putea afla dacă ajunge la închisoare. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti sunt aşteptaţi să anunţe sentinţa definitivă în dosarul în care politicianul român este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor. Potrivit DNA, banii ar proveni din acte de corupţie.

Instanța de judecată, așteptată să dea o decizie în acest dosar de corupție

Iniţial, sentinţa lui Oprescu ar fi trebuit dată în aprilie 2021, însă, cele două judecătoare din complet, Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu, nu s-au înțeles, fiind cooptat un al treilea magistrat prin formarea unui complet de divergenţă. Drept urmare, dezbaterile în proces au fost reluate de la zero.

Ultimul termen al procesului în care este judecat fostul primar al Capitalei a avut loc în octombrie 2021. La momentul actual, sunt mai mult de şase luni de când instanţa încearcă să dea o soluţie în dosarul lui Sorin Oprescu.

Medicul român a condus un grup infracţional organizat

În mai 2019, medicul Sorin Oprescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Decizia a fost atacată atât de politician, care a solicitat să fie achitat, dar şi de procurorii DNA, care au solicitat o pedeapsă mai mare.

Potrivit DNA, începând cu finalul anului 2013, Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, adică dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii bucureştene.

Citește și: