30 nov. 2022 | 10:25

Sony te transformă în gamer profesionist: cum te apuci de eSports și participi la competiții, de acasă, pe PlayStation

ACTUALITATE
Sony te transformă în gamer profesionist: cum te apuci de eSports și participi la competiții, de acasă, pe PlayStation

De asemenea, te poți înscrie la un turneu direct de pe consolă.

Turneele PlayStation Sony sunt în sfârșit disponibile pentru a fi jucate pe PS5, iar cea mai mare actualizare poate fi pur și simplu șansa mai mare de a participa la un eveniment.

Funcția eSports-for-everyone se concentrează acum pe turnee mai scurte la intervale regulate, și ar trebui să fie mai ușor să găsești o competiție care să se potrivească vieții tale. Sony va crea chiar mai multe paranteze pentru a ține sub control durata. De asemenea, te poți înscrie direct de pe consolă, astfel încât nu va trebui să te îndrepți către alt dispozitiv pentru a începe.

Noul sistem PlayStation Tournaments se mândrește, de asemenea, cu o interfață modernizată care profită de cardurile de activitate și notificările PS5 pentru a te ajuta să găsești evenimente, să urmărești rezultatele (actualizate automat) și să te anunțe când este timpul să joci. Poți localiza competițiile din secțiunile ecranului de pornire ale jocurilor. Și dacă vrei să faci mai mult decât să concurezi, un centru comunitar Discord promite atât chat, cât și interviuri și sesiuni de joc.

Te poți juca imediat

Oricine dintr-o țară eligibilă cu un abonament PlayStation Plus se poate alătura, primele turnee PS5 concentrându-se pe FIFA 23, Guilty Gear Strive și NBA 2K23. Premiile variază de la valută în joc până la numerar, hardware PlayStation și „experiențe”. Pentru a te încuraja, Sony organizează un eveniment de clasament „Win-A-Thon” între 1 decembrie și 31 ianuarie, care te recompensează cu cât vă descurcați mai bine în turneele regionale. Promoția va fi disponibilă și posesorilor de PS4.

Ca și în cazul turneelor ​​Xbox Live de la Microsoft, oferta PlayStation eSports este menită să vă mențină implicat și să cheltuiți bani. Este mai probabil să cumpărați cel mai recent titlu sportiv dacă știți că puteți câștiga recompense în lumea reală. Chiar și așa, expansiunea PS5 ar putea fi utilă, făcând eSporturile mai accesibile proprietarilor de console din generația actuală.