Sony mizează pe jocurile mobile: pe cine a cumpărat gigantul, ce beneficii speră să obțină

Sony mizează pe jocurile mobile: pe cine a cumpărat gigantul, ce beneficii speră să obțină

Sony vine cu o veste bună în ceea ce privește jocurile mobile. Gigantul a anunțat lansarea unei noi divizii în interiorul PlayStation Studios, numită în mod absolut intuitiv PlayStation Studios Mobile.

Mai mult, poate și mai important este că Sony a achiziționat Savage Game Studios. Compania a spus că noul studio va „oferi mai multe modalități pentru ca mai mulți fani să interacționeze cu conținutul promovat” și, deopotrivă, se va strădui să ajungă și la urechile celor care nu sunt familiarizați cu ceea ce produce PlayStation. Cu alte cuvinte, încearcă să atragă capital de imagine.

Viitorul Sony sună promițător alături de Savage Game Studio

Savage Game Studio nu pare să fi produs încă vreun joc, din câte știm până acum, însă co-fondatorii săi au avut parte de francize mobile anterior, precum Clash of Clans și Angry Birds, așa că viitorul pare să sune promițător.

În plus, Savage Game Studios lucrează în prezent la un „nou joc de acțiune pentru serviciul mobil triplu A, neanunțat”, deși nu a oferit mai multe detalii despre asta.

Ca producător de console, în primul rând, Sony va trebui să facă față noilor provocări, la fel ca atunci când a încercat „marea cu degetul” cu ajutorul Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

savage-game-studios-achizitionat-sony-jocuri-mobile

În același timp, Sony a simțit, fără îndoială, presiunea de a intra în spațiul mobil care, în acest moment, este unul foarte profitabil.

Michail Katkoff, CEO și co-fondator al Savage Game Studios, a declarat că PlayStation Studios de la Sony „respectă viziunea noastră despre modul în care lucrăm” și va permite „să acceseze uimitorul catalog de IP al PlayStation”.

În acest sens, Sony ar putea urma același drum pe care l-a ales și Nintendo. Ne referim, în acest caz, la momentul când gigantul menționat anterior a adaptat pentru mobil Mario Kart, Animal Crossing, Fire Emblem, dar și alte francize.