Sonos i-a făcut “o pagubă” de 15.000 de dolari: ce a primit un client de acești bani

Sonos i-a făcut “o pagubă” de 15.000 de dolari: ce a primit un client de acești bani

Unii clienți care au comandat recent difuzoare de pe site-ul Sonos au primit mai mult decât au comandat, ceea ce în mod normal nu ar fi un lucru de plâns – dar Sonos a taxat suplimentar pentru dispozitivele trimise din greșeală și le dorește înapoi.

În timp ce Sonos oferă utilizatorilor o rambursare pentru taxele suplimentare, unii sunt încă dezamăgiți că nu li s-a oferit o reducere pentru inconvenientul de a rezolva o problemă pe care nu au cauzat-o.

După ce a achiziționat un set de turntable set Sonos, un soundbar Arc, un suport de perete Arc, un difuzor One și un difuzor Roam, un client a fost întâmpinat cu un val de comenzi care i-au transformat apartamentul într-un mic depozit Sonos. Firma i-a dat șase din fiecare articol comandat, rezultând în aproximativ 30 de expedieri diferite și produse în valoare de aproximativ 15.000 de dolari.

La fel ca și ceilalți clienți afectați de eroare, a fost taxat și pentru acele articole suplimentare și i s-a spus că nu va vedea o rambursare completă până când nu va trimite totul înapoi.

Clientul a spus că a folosit inițial un cod de reducere pentru a achiziționa produsele, așa că este taxat și el la un preț redus – dar asta înseamnă totuși peste 6.000 USD în taxe suplimentare.

Sonos le-a spus utilizatorilor că va oferi etichete de returnare gratuite și le va permite utilizatorilor să programeze o ridicare folosind transportatorul său. Dar clientul a spus că Sonos a vrut inițial ca el să imprime etichetele preplătite și apoi să transporte articolele necomandate la un magazin local UPS. Ulterior, compania a renunțat la această practică după ce a fost refuzată de clienți.

Situație problematică pentru companie

Problemele au continuat și după ce firma a trimis un curier UPS, deoarece acesta nu a fost informat despre numărul de pachete care trebuiau ridicate, motiv pentru care a luat doar o cutie și apoi a plecat.

Pe lângă faptul că a rămas cu o gaură în portofel, clientul spune că toată situația îi dăunează și relației cu administratorii blocului. Acesta a primit atât de multe cutii încât nu le mai poate încadra în apartamentul său, așa că a început să lase livrările în holul blocului său. „Administratorii au răbdare, dar nu sunt mulțumiți de cutiile din hol”, a spus clientul.

Din fericire, livrările s-au oprit, dar încă a rămas cu zeci de cutii care nu au unde să meargă. Când a încercat să contacteze serviciul pentru clienți Sonos, spune acesta că „a fost pasat unor noi reprezentanți” care promit că va primi un apel sau o actualizare care nu vine niciodată.

Sonos nu i-a oferit nimic pentru inconvenientul de a-și transforma apartamentul într-o unitate de depozitare Sonos, în afară de „politețea” etichetelor de transport gratuite folosite pentru a rezolva problema pe care compania a cauzat-o în primul rând.

Totuși, nu este clar dacă există consecințe pentru cei care nu le returnează.

Este posibil ca Sonos să nu poată taxa legal clienții care nu le trimit înapoi.

O postare de pe site-ul web al Comisiei Federale de Comerț  spune că „nu trebuie să plătiți niciodată pentru lucrurile pe care le primiți, dar pe care nu le-ați comandat” și că „nu trebuie să returnați mărfurile necomandate”.

Citește și: