16 iun. 2021 | 10:30

Boxa de perete care arată precum un tablou îți fură privirea și se aude bine: cât costă gadgetul IKEA și Sonos

ACTUALITATE
Boxa de perete care arată precum un tablou îți fură privirea și se aude bine: cât costă gadgetul IKEA și Sonos

Au trecut deja câțiva ani de când Sonos a început să colaboreze cu IKEA, iar rezultatele parteneriatului sunt din ce în ce mai impresionante. În mod previzibil, discutăm de soluții audio, dar ele ajung să se integreze în spațiul ambiant precum tablouri sau alte opere de artă.

Cel mai recent gadget ieșit din colaborarea IKEA cu Sonos este intitulat SYMFONISK și poate fi agățat pe perete, la fel ca un tablou obișnuit, sau poate fi pus pe masă, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Acest dispozitiv a făcut deja subiectul mai multe zvonuri în ultimele săptămâni, iar acelea s-au dovedit a fi adevărate.

ikea sonos SYMFONISK 3

Practic, discutăm de o boxă ascunsă într-o ramă albă sau neagră, în funcție de culoarea pereților pe care îi ai în casă și de viziunea ta asupra cromaticii și contrastului. SYMFONISK este promovată ca un ”picture frame WiFi speaker” (boxă wireless în ramă foto). În realitate, nu afișează nicio fotografie, dar poate găzdui opere de artă abstracte pe care le achiziționezi de la IKEA și le fixezi cu ușurință pe cadrul boxei.

Grafica este realizată pe grilajul boxei, iar în spatele său se află un tweeter pentru înalte și o pereche de difuzoare ce pare să fie destinate atât pentru medii, cât și pentru joase. Momentan, pe lângă grilajul/grafica inclusă în pachet, mai există alte două pentru care poți opta de pe rafturile producătorului suedez.

În ceea ce privește particularitățile de design, boxa poate fi prinsă de perete, dar trebuie să ai în vedere prezența firului care asigură alimentarea cu energie electrică, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos. Alternativa este să rabatezi cele două picioare de dedesubt, pentru a o putea pune pe o masă, în timp ce reduci vibrațiile și zumzăitul de la frecvențele joase care ți-ar putea strica experiența de audiție. Deși vei interacționa cu ea aproape exclusiv cu ajutorul telefonului, pe marginea din stânga are butoane pentru ajustarea volumului și pentru play/pauză.

Pentru că, la bază, vorbim de o boxă Sonos, o poți împerechea cu alte difuzoare Sonos sau Ikea prin intermediul conexiunii wireless, iar aplicația de mobil Sonos poate facilita accesul la o varietate foarte mare de servicii de streaming. Prețul de achiziție este de 199 de dolari, iar panourile suplimentare costă 20 de dolari.

ikea sonos SYMFONISK 2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele