Skoda lansează o actualizare: cum îți îmbunătățește SUV-ul

Skoda lansează o actualizare: cum îți îmbunătățește SUV-ul

Škoda lansează o actualizare gratuită a software-ului pentru SUV-ul său electric Enyaq iV, crescând autonomia și eficiența bateriei.

Noua versiune de software ME3, care este disponibilă acum la dealerii Škoda, aduce și un număr mare de alte îmbunătățiri, inclusiv la Virtual Cockpit, head-up display, sistemul de infotainment și serviciile online Connect.

Procesul de instalare durează aproximativ cinci ore și va permite upgrade-urilor viitoare ale software-ului să fie efectuate over-the-air. Noile vehicule Enyaq iV și Enyaq Coupé iV vor veni cu noul software ca standard.

În ceea ce privește bateria și încărcarea, noul software oferă un mod de îngrijire a bateriei în care bateria este încărcată doar la maximum 80% în timpul următorului proces de încărcare. Acest lucru ajută la conservarea acestuia și la prelungirea duratei de viață. Cu toate acestea, capacitatea completă de stocare a bateriei și viteza maximă de încărcare vor fi disponibile în orice moment, dacă este necesar.

Un update benefic

Škoda crește, de asemenea, rata maximă de încărcare la 120 kW pentru modelele cu baterie de 62 kWh și 135 kW pentru modelele cu bateria mai mare de 82 kWh. Cu toate acestea, pentru proprietarii cu un Enyaq iV cu rata de încărcare de 50 kW ca standard, acest lucru se va aplica numai dacă au achiziționat încărcare DC îmbunătățită ca opțiune sau și-au îmbunătățit rata de încărcare prin upgrade-ul de accesoriu Škoda aprobat.

Alte modificări văd grafica de încărcare și de autonomie în sistemul de infotainment sporită cu un afișaj al destinației și orice oprire de încărcare necesară, în timp ce Virtual Cockpit și display-ul head-up primesc acum afișări ale nivelului actual de încărcare a bateriei.

Contrastul camerei din spate a fost sporit pentru a oferi o vizibilitate îmbunătățită. De asemenea, șoferii pot folosi acum un buton de pe volanul multifuncțional pentru a comuta între Adaptive Cruise Control și Travel Assist. Și Škoda a îmbunătățit, de asemenea, diverse servicii online Connect.

Proprietarii de vehicule eligibile vor fi contactați de către Škoda locală și li se va cere să rezerve o programare gratuită de service pentru a instala noul software.

Etichete: